Lindroos Racingin kausi 2018

LindroosRacing joulukortti

Menneellä kaudella 2018 Joonas ajoi vain neljä rallia. Talvikaudem SM-kilpailut jäivät ajamatta, kun Joonas rakensi SM3-luokkaan Peugeot 208 R2:n. Mietinnässä oli myös, että ajavatko Joonas ja kartturi Kilpeläinen Kouvolan SM-osakilpailun lisäksi Enset rallin tai TeijoTalot-rallin. He ajoivat sitten kumminkin molemmat loppukauden kilpailut.

3.3. JMK Ralli, Jämsä

SM-sarjan ulkopuolella Joonas ja Pasi ajoivat JMK Rallin Honda Civicillä. Joonaksen lisäksi Lindroos Racingista kilpailuun osallistuivat BMW:llä Jouni Lindroos kartturinaan Teemu Virtanen ja huollossa toimiva Petri Pousi Ford Escortilla.

Joonas ja Pasi joutuivat keskeyttämään toisen erikoiskokeen jälkeen ajettuaan pätkällä ulos ja tukivarren väännyttyä. Aikaa oli kulunut 17 minuuttia ja ennen huoltoa olisi ollut ajettavana vielä yksi erikoiskoe. Petri Pousi joutui niinikään keskeyttämään toisella erikoiskokeella iskunvaimentimen katkettua.

Jouni ja Teemu ajoivat luokassaan neljänneksi.

19.5. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola

Ensimmäinen kilpailu uudella Peugeotilla. Joonas on aina nauttinut ajaa Kouvolan seudun teitä ja niin hän lähti nytkin vain nautiskelemaan ja ulkoiluttamaan uutta autoa tositoimiin. Mestaruudesta oli kuitenkin turha enää ajaa, koska niin monta osakilpailua oli jäänyt ajamatta. Rallista tuli kuitenkin luokkavoitto 31,1 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Samuli Vuorisaloon.

1.9. Enset Oy SM-ralli, Huittinen-Sastamala

Lindroos ja Kilpeläinen saivat kovan vastuksen kotiteillään ajaneesta Lauri Joonasta. Joonaksen johtaessa SM3-luokkaa koko kilpailun ajan, hiillosti Lauri pienimmillään 0,1 sekuntia perässä. Suurimmillaan ero oli 3,3 sekuntia. Viimeisellä EK:lla Lauri jäi sen verran, että ero kasvoi 6,1 sekuntiin ja Joonas voitti.

28.-29.9. SM TeijoTalot-ralli, Turku-Salo

Perjantaina ajetun kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Joonas ja Pasi olivat luokassaan kolmantena 13,1 sekuntia kärjestä. Lauantaina autokunta jatkoi ajoaan turhia riskejä ottamatta, koska mestaruuteen ei ollut mahdollisuutta. Pronssi sensijaan näytti varmistuvam kun jo perjantaina pisteissä edeltä keskeytti Niko Mäkinen ja Henri Hokkala jäi kauas taakse. Lopputuloksissa Lindroos-Kilpeläinen olivat SM3-luokan toisena ja kuittasivat SM pronssia ajamalla ainoastaan kolme osakilpailua seitsemästä.

Tuleva kausi 2019

Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta ainakin Arctic Lapland Rally jää ajamatta. Muut kilpailut katsotaan sitten lähempänä ensi vuonna ja niistä ilmoitellaan etusivun kalenterilla sitä mukaa kuin osallistuminen varmistuu.

Koko Lindroos Racingin porukka toivottaa hyvää joulua ja onnea vuodelle 2019 kaikille yhteistyökumppaneille ja hengessä mukana olleille!