Lindroos F-Cupin johdossa talvikauden jälkeen

Joonas ja Jouni, Kangasniemi Ralli EK1

Jämsän Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen voittivat lauantaina ajetun Kangasniemen F-Cup osakilpailun. Ralli oli sarjan toinen osakilpailu ja samalla se päätti talvikauden. Lindroos voitti myös ensimmäisen osakilpailun Jämsässä.

Ralli sujui Joonaksen mukaan puhtaasti. Kärkiajasta huolimatta ensimmäisellä erikoiskokeella pientä jännitystä aiheutti, että minkälainen pito on pehmentyneessä jääpinnassa ja sohjossa. Tämä oli kuitenkin turhaa, koska kolmella ensimmäisellä EK:lla oli vielä tiet hyvin jäässä yöpakkasen jäljiltä. Toisella ja kolmannella pätkällä Joonas ja Jouni ”hyökkäsivät” karkuun kunnon etumatkalle ajamalla molemmille kunnon pohjat. Tauolle tultaessa he johtivat 27,7 sekunnilla Markus Hellströmiä.

Kangasniemellä oli jaossa korotetut, puolitoistakertaiset pisteet. Alkupätkien reilun etumatkan turvin Lindroos varmisteli pistesaldoa kolme viimeistä erikoiskoetta. Kaikkiaan Joonas ajoi pohjat yhtä viidelle erikoiskokeelle. -Ei meillä ollut enää mitään atakkia kutoselle, eikä kyllä vitosellekaan, mutta ihmeen hyvä aika sinne silti tuli, hämmästelee Joonas EK5:n 7,7 sekunnin pohja-aikaansa.

Kahdella osakilpailuvoitollaan Lindroos johtaa nuottiluokkaa 27,5 pisteellä. Toisena oleva Eetu Kortelainen on 7,5 pistettä takana. Omassa luokassaan (lk 3) Joonas on 10,5 pistettä Markus Hellströmiä edellä.

Eveliinalla vauhti kasvaa

Lindroosin nuorin kuljettaja kertoo kilpailupäivän olleen hyvä. Ensimmäisellä erikoiskokeella oli 133 lähtönumerolle jo tullut paljon soraa esiin ja pitoa riitti. Isolla tiellä olevilla erikoiskokeilla sai mennä isolla vaihteella kovaa, kertoo Eveliina. EK6 oli pienellä tiellä ja sitä myöten haastavin, joka piti ajaa todella tarkasti.

Minnan analysoidessa Eveliinan ajoa, hän kertoo, että loppua kohden ajo rupesi tuntumaan jo kunnon kilvanajolta. Esimerkiksi vaihteen vaihdot ja muu tekeminen oli hyvin määrätietoista ja rohkeaa. Vauhti myös kasvoi koko ajan ja suoranaisia ajo-ohjeita Minnan tarvitsi antaa jo vähemmän kuin kahdessa ensimmäisessä rallissa.

Eveliina ja Minna, Kangasniemi Ralli EK6. Kuva: Ville Vihavainen
Eveliina ja Minna, Kangasniemi Ralli EK6. Kuva: Ville Vihavainen

Nyt sarjassa on vuorossa reilun kahden kuukauden kevättauko ja seuraava F-Cupin osakilpailu ajetaan kesän korvalla 18.5. Imatralla.

 

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos voitti Toivakka-rallin vetomestarit
Seuraava tiedote
Joonas taas tutulla sijoituksella Imatra Rallissa

Vuosittaiset tiedotteet