Joonas oli jälleen pitelemätön Rantarallissa

Jämsän suurmestari voitti kartturinsa Jouni Lampisen kanssa lauantaina Mynämäellä ajetun Rantarallin F-Cup nuottiluokan. Kilpailu oli kauden toiseksi viimeinen.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Joonas oli toiseksi nopein jääden Markus Hellströmin ajamasta pohja-ajasta 1,8 sekuntia. Toisella EK:lla Jämsäläinen otti loppuun asti pitäneen kärkipaikan, vaikkakin oli pätkän kolmanneksi nopein Hellströmin jäädessä Joonaksesta 4,2 sekuntia.

Kolmannen erikoiskokeen jälkeen oli huoltotauko ja ilmeisesti tauolla nautittu Rally Cateringin tarjoama maittava ruoka viritti kilpailijaparin vireeseen ja vasta sitten alkoi todellinen rallin ajaminen.

– Kolme ekaa pätkää ei oikein sujunut mielekkäästi, vaikka niille nyt ihan hyviä aikoja tuli. Tauon jälkeen ajetut erikoiskokeet tulivat omasta mielestäni ihan hyvin, kertoo Joonas ja jatkaa: Tämän seudun torppariasvalttitiet on liukkauden takia vaativia ajettavia, eikä niihin oikein meinaa saada pitoa.

Neljännellä erikoiskokeella Lindroos-Lampinen eivät yltäneet aivan kärkiaikaan, vaikka pätkä muuten ajollisesti meni hyvin. He jäivät 2,3 sekuntia pohjat ajaneelle Peetu Patajoelle. Kahdelle viimeiselle EK:lle kilpailijaparille kellotettiin pohja-aika.

Maaliin Joonas ja Jouni tulivat 14,4 sekunnin johtoasemassa toiseksi ajaneeseen Mika Lemmettiin.

Mestaruustaistelussa ennen viimeistä osakilpailua Joonas ja Jouni ovat nuottiluokan neljäntenä. Omassa kolmosluokassaan he ovat toisena ja ovat varmistaneet siinä vähintään pronssisijan. Nuottiluokan mestaruus näyttää varsin epätodennäköiseltä, koska se vaatisi luokkien yksi ja kaksi kärkikuskien epäonnistumista viimeisessä osakilpailussa.

Mestaruudet ratkeavat Orimattilassa 7.10.

Edellinen tiedote
Lindroosista jälleen Vetomies
Seuraava tiedote
Joonas Lindroosille pronssia F-Cupista

Vuosittaiset tiedotteet