Joonas Lindroos voitti Toivakka-rallin vetomestarit

Joonas ja Jouni Toivakka-rallissa. Kuva: Jesse Eteläniemi

Jälleen virheetön kilpailu toi voiton Jämsän Joonas Lindroosille ja kartturi Jouni Lampiselle lauantaina ajetussa Toivakka-rallissa. Ralli oli Harrastemoottoriurheilun Keskusjärjestö Ry:n (HaMU) järjestämä sarjakilpailu. Lindroos osallistui kilpailuun luokassa 27, joka oli nuotitettava ”Vetomestari” luokka.

Joonas ja Jouni voittivat vetomestari luokan. Kuva: Tero Tuiskula
Joonas ja Jouni voittivat vetomestari luokan. Kuva: Tero Tuiskula

Vetomestari -kilpailu meni kaikilla viidellä erikoiskokeella täysin Joonaksen ja Jounin hallinnassa heidän ajaessa pohjat kaikille erikoiskokeille. Ensimmäiselle erikoiskokeelle heille annettiin laskennallinen aikahyvitys senkin ollessa pohja-aika. Aikahyvitys annettiin siksi, että kehdeksantena lähtenyt Tero Pellinen ajoi penkkaan ja auton saaminen irti penkasta kesti sen verran kauan, että paikkaan tuli suma. Lindroos tuli sumaan viimeisenä ennen sen purkautumista ja joutui lähes pysähtymään sekä ajamaan edellä ajaneiden sumalaisten perässä.

Mika Lemmetti ajoi Vetomestareissa toiseksi ajanottokellon käydessä hänelle 59 sekuntia Joonasta kauemmin.

Eveliinan ajaminen kehittyy erikoiskoe erikoiskokeelta

Eveliina Lindroosin tavoitteena rallista oli saada lisää ajokokemusta. Ralli oli nuorelle vasta toinen ratin takana. Kartturina hänelle toimi täti Minna Lindroos.

Eveliina ja Minna maalissa nuorten luokan kolmansina. Kuva: Tero Tuiskula
Eveliina ja Minna maalissa nuorten luokan kolmansina. Kuva: Tero Tuiskula

Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta naiset joutuivat ajamaan pohjapanssarin varassa, mutta se on aika todennäköistä suurella numerolla lähdettäessä. Eveliina lähti numerolla 135.

-Loput erikoiskokeet tulivat jo mielestäni tosi hyvin ja vauhti rupesi kasvamaan. Oma tiesilmä kehittyi ja opin ennakoimaan tietä etukäteen, kertoo Eveliina kilpailun maalissa.

Minna kokeneena kuljettajana analysoi myös Eveliinan ajoa: -Pätkä pätkältä vauhti kasvoi ja hän rupesi luottamaan pitoon ja uskalsi jättää jarrutuksia yhä myöhempään. Samoin hän kisan edetessä uskalsi ruveta painamaan kaasua jo mutkassa ja pitämään vetoa yllä. Sitä kehittymistä huomasi koko ajan, kunpa EK kilometrejä olisi ollut vielä enemmän.

Ilman tulostavoitteita Eveliina ja Minna pokkasivat kisasta nuorten luokan kolmannen sijan pokaalit, vaikkakin edeltä putosi kilpailijoita pois ja neljänneksi ajaneella oli ongelmia lisävalojen kanssa.

Seuraavaksi Lindroosin isä ja tytär kilpailevat F-Cupin osakilpailussa Kangasniemellä 2.3.

Joonaksen ajokuva: Jesse Eteläniemi

Edellinen tiedote
Lindroosit kolmen sukupolven voimin JMK rallissa
Seuraava tiedote
Lindroos F-Cupin johdossa talvikauden jälkeen

Vuosittaiset tiedotteet