Joonas Lindroosille pronssia F-Cupista

Joonas Orimattilarallissa EK2, Kuva: Timo Pullikka

Kauden viimeinen F-Cup osakilpailu ajettiin lauantaina Orimattilassa. Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen voittivat rallin, mutta pisteissä viime vuoden mestaruutta puolustanut Lindroos jäi nyt pronssille.

Koleassa, tuulisessa ja sateisessa kelissä ajettu ralli sujui Joonaksella aivan ongelmitta. Kilpailu oli tiukkaa sekuntipeliä alusta loppuun Lindroosin, Mika Lemmetin ja Markus Hellströmin välillä. Lindroos ei yltänyt erikoiskokeiden pohja-aikoihin viimeistä EK:ta lukuunottamatta. Joonaksen ero pohjiin oli tyypillisesti noin sekunnin luokkaa. Viimeisellä erikoiskokeella ajettu nopein aika oli 6,1 sekuntia Mika Lemmettiä perempi. Tällä yhdellä reippaalla pohja-ajalla Joonas ja Jouni voittivat rallin 1,7 sekunnin erolla Lemmettiin.

Sarjatilanne oli tiukka loppuun saakka, koska tänä vuonna kaikkien osakilpailuiden pisteet laskettiin mukaan. Vaikka Joonas voitti kaikki maaliin ajetut neljä kilpailua, vaikutti yksi keskeytys sen verran, että hän jäi neljä pistettä mestaruuden voittaneesta Mika Lemmetistä. Lemmetti saavutti 108 pistettä ja Joonas siis 104. Väliin hopealle kiilasi 106 pisteellä vielä kakkosluokasta Eetu Kortelainen. Lemmetti ja Lindroos ajoivat molemmat luokassa kolme.

Minna ja Eveliina ajoivat luokkansa kolmanneksi

Minna Orimattilarallissa EK2, Kuva: Timo Pullikka

Lindroosin nais- ja nuoriso-osaston Minna ja Eveliina kilpailivat luokassa 16, joka ei kuulunut F-Cup sarjaan, vaan oli niin sanottu lisäluokka.

Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta naisilla meni totutellessa kilpailemiseen ajotauon jälkeen. He kilpailivat edellisen kerran Joensuussa kesäkuussa. Lisäksi keli teki myös oman vaikutuksensa ajamiseen.

Kolmannella ja neljännellä EK:lla Minna ja kartturi Eveliina pääsivät jo rallin ajamisen meininkiin. Siitä kertoo myös ajat näille pätkille, jonne he ajoivat luokkansa kolmanneksi nopeimmat ajat. Viimeisellä erikoiskokeella naiset jo varmistelivat.

-Ajoin kolmannesta pätkästä lähtien isommalla vaihteella, niin ajaminen oli paljon rauhallisempaa, kun ei pito heti loppunut kesken, kertoo Minna ja jatkaa: Viimeinen pätkä päätettiin ajaa rauhallisesti ja varmistellen maaliin ilman riskejä.

Alun varovaisuudesta ja viimeisen erikoiskokeen varmistelusta riippumatta, Minna ja Eveliina Joonaksen tytär olivat maalissa luokkansa kolmansia jääden voittaja Tuukka Halliasta 52,1 sekuntia.