Lindroosit kolmen sukupolven voimin JMK rallissa

Joonas Lindroos ja hänen kartanlukijansa Jouni Lampinen starttasivat lauantaina jo oletetusti JMK rallin voittajan viitta harteillaan. Kotiseudun tiet ovat luonnollisesti tuttuja. Näin myös kävi, että Lindroos-Lampinen voittivat yleiskilpailun reilulla 16 sekunnilla.

JMK Ralli EK1, Joonas ja Jouni

Ensimmäinen erikoiskoe oli suurelta osaltaan pikkutietä ja Joonas aloitti kisan varovasti. Pätkä tuli hyvin, vaikka lähdössä ei päässytkään heti kunnolla liikkeelle. Näistä huolimatta toiseksi nopein aika oli vain 1,2 sekuntia Peetu Patajokea perässä.

Seuraavalle kahdelle erikoiskokeelle kirjattiin pohja-ajat ja EK4 lähdettäessä Joonas ja Jouni johtivat nuottiluokkaa jo suhteellisen turvallisella 16,9 sekunnilla. -Nelosella meni vähän pasmat sekaisin, kun yhdessä risteyksessä oli nuotituksen jälkeen siirretty ennakkomerkkiä. Näinhän ei saisi tehdä, mutta sen jälkeen loppu tuli ihan hyvin, kertoo Joonas.

Viimeisellä erikoiskokeella ei Lindroos-Lampinen enää ottaneet mitään riskejä, mutta ajoivat sinne kuitenkin 1,9 sekunnin pohja-ajan.

Suvun nuorin kuljettaja Eveliina ajoi ensimmäisen rallinsa.

15 vuotias Joonaksen tytär Eveliina oli ensimmäistä kertaa ratin takana. Viime vuonna hän istui neljässä rallissa Minnan kartturina. Tänä vuonna jakkarapaikat vaihtuivat. Eveliinan kilpailuluokka oli V1600 Nuorten Cup.

Eveliina ajoi ensimmäistä kertaa autolla joulukuun alussa ja sen jälkeen on muutaman kerran käyty Sitikkaa testamassa ja treenaamassa. Tällä kokemuksella oli ilman muuta selvää, että ei lähdetty hakemaan luokkavoittoa, vaan nyt tärkeintä oli saada ajokokemusta ja mikä hienointa naiset ajoivat maaliin. Maaliin pääseminen ei ensimmäistä kilpailuaan ajavalle nuorelle ole itsestään selvyys.

JMK Ralli Eveliina ja Minna, EK5

-Päivä oli kiva. Kaksi ekaa pätkää meni autoon totutellessa. Kolmonen oli mielestäni kivoin pätkä ajaa, mutta nelonen ja vitonenkin meni sujuvasti. Seuraavaksi olisi sitten Kangasniemi, kertoo Eveliina.

Tämä nuori nainen kannattaa pitää seurannassa, kun vauhti rupeaa kokemuksen myötä kasvamaan. Sukutaustat vauhtiin ainakin on suotuisat.

Harras Lindroos 82-vuotias rallikuljettaja

Lindroosin suvun vanhin rallikuljettaja on todennäköisesti Suomen vanhin edelleen ajava rallikuljettaja. Vaikka Harras ei enää kierrä ympäri Suomen ajamassa jotain sarjaa, vaan osallistuu Jämsän lähiympäristön kisoihin, niin tuossa iässä kilpaileminen on hatunnoston arvoinen suoritus. Monet ikäisensä eivät pärjää enää edes normaalissa tieliikenteessä.

JMK ralli EK1, Harras Lindroos

Harras starttasi kilpailuun ainoastaan nauttimaan kilvananajosta, eikä hänellä näin ollen ollut mitään tulostavoitteita. Maaliin kuitenkin tuli ajettua, vaikka viimeisellä erikoiskokeella oli kuultavissa, että auto kävi vain kolmella, jollei jopa vain kahdella sylinterillä.

 

Kuvat: Ville Vihavainen

Edellinen tiedote
Joonas Lindroosille pronssia F-Cupista
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos voitti Toivakka-rallin vetomestarit

Vuosittaiset tiedotteet