Joonas nousi SM-pistejohtoon Lapualla

Vaikka Lapualla olikin ollut perjantaina varsin keväiset kelit ja lauantainakin, kilpailupäivänä, lämpötila pysytteli nollan yläpuolella olivat tiet pohjanmaalla kuitenkin hyvässä jääpeitteessä.

Ensimmäisellä erikoiskokeella oli hiukan lunta tiellä ja jäärenkaalla pito ei ollut paras mahdollinen. Parissa jarrutuksessa rengas hiihti sen verran, että loppupätkä piti ajaa ajatuksella ja varovaisemmin.

Ensimmäiseen huoltoon tullessa, kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen tilanne näytti erinomaiselta. Joonas Lindroos ja kartturi Mika Manninen olivat n-ryhmän toisena 1,1 sekuntia Marko Männylle jääneenä.

Kilpailun pisimmällä erikoiskokeella kolme, lipsahti ”Sivikki” penkan puolelle ja katsojien avustuksella auto saatiin takaisin tielle. Matka onneksi jatkui, mutta aikaa tuhraantui arviolta 30 sekuntia. Sijoitus oli tässä vaiheessa kolmas.

Neljän erikoiskokeen jälkeen tulostauluun oli kirjoitettu, että Joonas oli toisena, vain puoli sekuntia Marko Niemisen perässä.

Tauon jälkeen oli jäljellä vielä kaksi, reilut 19 kilometristä erikoiskoetta. Niillä oli hiukan ohjelmaa, kun molemmilla erikoiskokeilla Joonas joutui ohittamaan edellä lähteneen hitaamman kilpailijan. Ohituspaikkaa etsiessä hukkaantui muutama sekunti.

Kilpailun maaliin autokunta ajoi toisena 7,4 sekuntia Marko Niemiselle jääneenä. Tuloksesta voidaan tietenkin jossitella EK3:n lipsahduksen suhteen. Joka tapauksessa hieno kilpailu ja riittävä sijoitus, jolla saa 12 pistettä. Näiden pisteiden jälkeen Joonas johtaa yleisen luokan SM-sarjaa pienessä n-ryhmässä viidellä pisteellä.