Vetoakselin katkeaminen katkaisi Joonaksen kisan

Rallin yleisen luokan SM-kausi saatiin päätökseen Hyvinkäällä Valvoline Rallissa. Joonas Lindroos ajoi kilpailun jälleen yhdessä vakituisen kartanlukijansa Mika Mannisen kanssa. Valitettavasti kilpailu jäi kesken kahdeksannen erikoiskokeen jälkeen, kun vetoakseli vaurioitui pätkällä.

Kisa lähti käyntiin lyhyellä vajaan kahden kilometrin erikoiskokeella, jossa Joonas oli viides, 2,2 sekuntia kärjestä. EK kakkosella oli vähän ohjelmaa ja tuuriakin mukana: Auto pyörähti kuutosvaihteen nopeudesta, arviolta 170 km/h, vasemmalle taittuneesta nypyn ylityksestä. Onneksi auto kuitenkin pysyi tiellä. Moottori sammui ja autoa vekslaillessa oikeaan suuntaan hukkui aikaa arviolta parikymmentä sekuntia. Tämän jälkeen autokunta oli luokkansa seitsemäntenä.

EK3 lähtien alkoi nousu ja viidennen pätkän jälkeen Joonas olikin jo n-ryhmän kärjessä, jossa pysyi seuraavat kaksi erikoiskoetta.

EK8 alku tuli loistavasti, kunnes tuli tilanne, jossa takapyörä putosi hiukan ojaan ja nosti etupyörän ilmaan. Tilanne ei sinänsä ollut mikään vakava, mutta etupyörän pudotessa takaisin tiehen, auton veto loppui siihen paikkaan. Yksipyörävetoisena Joonas pääsi kuitenkin pätkän maaliin, jossa tilanne tarkistettiin ja huomattiin myös öljyvuoto vetoakselilta. Maalista ei auto enää päässyt omin avuin liikkeelle ja sitä olisi pitänyt työntää ylämäkeen niin pitkä matka, että se osoittautui mahdottomaksi. Näin oli heitettävä pyyhe kehään.

Yleisen luokan SM-sarjassa Joonas sijoittui n-ryhmän viidenneksi 37 pisteellä.

Tällä kaudella Joonaksella on suunnitelmissa vielä osallistua kolmen viikon kuluttua ajettavaan Saarenmaarallyyn.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos ajoi kakkoseksi
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos ”ulkomailla”

Vuosittaiset tiedotteet