Joonas Lindroos ”ulkomailla”

Menneenä viikonloppuna ajettiin kaksipäiväinen Saaremaa Rally Saarenmaalla. Joonas matkusti kisaan kartanlukijanaan Juha Koljonen.

Kilpailu lähti hienosti käyntiin ja siellä oli erityisen hieno, ison rallikilpailun, tunnelma jo lähtölavalta lähtien, kun reitin varrella oli väkeä katsomassa todella paljon. Lähtölavalta sai lähteä yleisömuurien reunustamaa käytävää pitkin, kertoo Joonas.

Ensimmäisen erikoiskokeen Joonas ajoi hiukan tuntumaa hakien ja varovasti. Siitä huolimatta he kuittasivat sekunnin pohjat n-ryhmässä. Toinen ja kolmas erikoiskoe alkoi olla jo oikeata rallin ajamista ja kärkipaikka piti EK3 jälkeen olevalle yötauolle asti. Näin pari Lindroos Koljonen olivat ensimmäisen päivän nopein 2-vetoinen autokunta. EK3 oli Joonaksen mieleen. Se oli asvalttierikoiskoe, joka ajettiin kylän läpi.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, järjestyksessään neljännellä, tuuri päätti astua taas sillä ikävämmällä ilmeellä kuvaan mukaan. Vasen eturengas oli ilmeisesti osunut jo aikaisemmin pätkällä johonkin ja rengas olisi tyhjentynyt. Muisteli Joonas, kun reilut yhdeksän kilometrisellä ek:lla 7 kilsan kohdalla oli oikealle kääntyvä mutka. Auto ei kääntynytkään mutkaan, vaan puski suoraan ojaan sillä seurauksella, että tukivarsi vääntyi ja raidetanko katkesi. Joonas ja Juha nilkuttivat ”yksipyöräohjauksella” varustetulla Civicillä erikoiskokeen maaliin ja joutuivat jättämään leikin kesken sen jälkeen.

Epäonnesta huolimatta Joonas piti kisaa hyvin onnistuneena, etenkin ne runsaat katsojajoukot pätkien varsilla säväyttivät. Ajotuntuma oli hyvä heti alusta lähtien, koska rengas toimi täydellisesti.

Edellinen tiedote
Vetoakselin katkeaminen katkaisi Joonaksen kisan
Seuraava tiedote
Kausikooste 2005

Vuosittaiset tiedotteet