Rengasrikko pilasi Joonaksen tuloksen

Keravalla ajettu rallin SM-sarjan kesäkauden avauskilpailu meni Joonas Lindroosin osalta hieman penkin alle. Rikkoutuneen renkaan vaihtotyössä kulunutta aikaa ei enää saanut ajettua kiinni. Lopputuloksissa Joonas Lindroos oli pienen n-ryhmän 9.

Joonaksen ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen selvä tavoite kilpailuun lähtiessä oli säilyttää ovissa keltaiset sarjajohtajan ovinumerot. Nyt ne vaihtuivat valkoisiin ja sijoitus alle 2 litraisten n-ryhmässä putosi kolmanneksi. Ensimmäinen, noin 7,5 kilometrinen erikoiskoe lähti käyntiin ihan hyvin. Pätkällä Civic lähti vähän turhan kovaan hyppyyn ja putosi ojaan. Auto onneksi nousi takaisin tielle, eikä tilanteessa rikkoutunut mitään. – Loppupätkä meni kuitenkin varovasti tunnustellessa ja kuunnellessa hajosiko autosta jotain, kertoo Joonas. Varovaisuus sakotti tulosta heti niin, että eroa kärkeen oli 10,1 sekuntia.

Toinen erikoiskoe oli melkein 30 kilometrinen, johon sitten Joonaksen kisa kulminoitui. Noin 10 kilometrin kohdalla autosta hajosi rengas. Koska erikoiskoetta oli vielä pitkälti ajettavana, päättivät Joonas ja Jouni vaihtaa renkaan pätkällä. Hommassa meni sen verran aikaa, että ryhmän kärkeen tappiota oli 2 minuuttia 15 sekuntia. Se oli aivan liian paljon kiinni ajettavaksi lopuilla lyhyillä erikoiskokeilla. EK6 olisi ollut sama pitkä pikis kuin EK2 uudelleen ajettuna, mutta se jäi ajamatta siviilille sattuneen sairaskohtauksen vuoksi.

Seuraavaksi SM-rallia ajetaan 12.7. Kouvolassa. Joonas ei ole menettänyt tämän vuotista suomenmestaruuttaan, vaan tilanne hieman kiristyi jännittävämmäksi. SM-pisteissä Joonas on kolmantena 42 pisteellä ollen 5 pistettä Ville Hautamäkeä perässä.

Edellinen tiedote
Joonas joutui keskeyttämään tekniikkamurheisiin
Seuraava tiedote
Joonas kiristi SM taistelua

Vuosittaiset tiedotteet