Joonas kiristi SM taistelua

Joonas Lindroos ajoi lauantaina kauden kolmanteen ryhmävoittoonsa Kouvolassa ajetussa O.K. Autorallissa. Voitollaan hän kiristi mestaruustaistelua.

Joonaksen ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen saumaton yhteistyö näkyi jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella, josta tuli 7,8 sekunnin ryhmäpohjat. Kaikkiaan kärkiaikoja pari ajoi kahdeksasta erikoiskokeesta viidelle. Sateinen keli teki teiden pinnat pehmeiksi ja raskaiksi, jolloin tuntui, ettei auto kulkenut mihinkään. Ajoista päätellen se kulki, vaikka olihan keli kaikille sama.

Muuten loistavasti mennyttä rallia haittasi erikoiskokeella 6 sattunut jarrulevyn halkeaminen. Huoltoa ei enää ollut ja loput pätkät piti ajaa rikkinäisellä laikalla, joka jarrutuksissa hakkasi käsille ja jarrupolkimeen.

Joonaksen voitolla saamat 15 pistettä kiristivät suomenmestaruustaistelun äärimmäisen jännittäväksi. Kaudesta on ajamatta enää kaksi osakilpailua.

Lindroosin ja Hautamäen osalta tilanne on niin kireä, että jommallekummalle sattuva keskeytys ratkaisee melko todennäköisesti mestaruuden. Toivotaan, että tilanne säilyy jännittävänä ja kauden mestari selviää ajamalla.

Edellinen tiedote
Rengasrikko pilasi Joonaksen tuloksen
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos ajoi SM johtoon Uudessakaupungissa

Vuosittaiset tiedotteet