Joonas joutui keskeyttämään tekniikkamurheisiin

Nilsiässä ajetun TahkoSpa ralli alkoi Joonas Lindroosin ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen osalta hyvin. He joutuivat kuitenkin keskeyttämään vaihteistovikaan erikoiskokeen 5 jälkeen. Myöskään kuski ei ollut täydessä iskussa, vaan keskittymistä kiusasi jo nuotituspäivänä alkanut kova flunssa.

Kilpailussa ajettiin jo perjantaina ensimmäinen erikoiskoe. 2,4 km:n yleisöpyörityksen jälkeen Joonas ja Jouni olivat alle kaksilitraisten n-ryhmässä neljäntenä. Eroa kärkeen oli 4,4 sekuntia.

Varsinainen ralli alkoi sitten lauantaina ja Joonas vetäisikin heti reilun 6 km pätkälle 3,2 sekunnin pohjat nousten pikku-n kärkeen, kuten viimeaikoina on tapana ollut. Kolmannella EK:lla tuli ensimmäinen virhe: Auton perä pompahti penkkaan osuessaan sen verran rajusti takaisin, että penkka imaisi keulan ja auto pyörähti perä menosuuntaan. Pyörähdyksestä aiheutui arviolta 20 s tappiota ja joka paikkaan mennyt lumi huurrutti ikkunat.

Varsinaiset ongelmat alkoivat erikoiskokeella 4. Vaihdesalkusta hävisi nelosvaihde ja juuri sitä vaihdetta olisi tarvittu eniten. Joonas ja Jouni päättivät kuitenkin yrittää edes jäännöspisteitä ajamalla loppurallin ilman nelosta.

Viitospätkällä auto lipesi toistamiseen hankeen. Nyt auto juuttui niin lujasti kiinni, ettei penkasta päässyt irti omin neuvoin. Yleisöäkään ei sattunut olla paikalla ja kului 8 minuuttia, kun paikalle oli tullut tarpeeksi nostoväkeä ja minuutissa auto saatiinkin takaisin tielle. Aikaa oli kulunut kuitenkin niin paljon, ettei pisteille ollut enää mitään asiaa. Joonas ajoi vielä pois erikoiskokeelta, mutta he keskeyttivät sen jälkeen.

– Olisi ollut suorastaan tyhmää ajella loppukisa ilman mitään saavutettavaa hyötyä sillä riskillä, että rikkinäinen laatikko rikkoutuu vielä lisää ja rikkoo vielä lukonkin. Olokin oli koko kisan ajan niin kipeä, että se häiritsi ajamista, selvittää Joonas pieleen mennyttä kilpailua.

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen säilyttävät vielä SM-johtonsa, vaikka se kaventui 2 pisteeseen. Seuraavaksi SM-rallia ajetaan Keravan suunnalla kesäkuussa. Sitä ennen, mikäli Jouni Arolainen saa WRC Focuksensa kuntoon, Joonas lähtee hänelle kartturiksi Kyläseppäralliin, joka ajetaan 15.3.

Minna Lindroos on taas päässyt ajamisen makuun. Reilu kuukausi sitten hän ajoi Jämsä Rallissa ja nyt hän lähtee Kyläseppäralliin yhdessä kartturinsa Johanna Leppämäen kanssa.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroosilla käsi maailman ovenkahvassa
Seuraava tiedote
Rengasrikko pilasi Joonaksen tuloksen

Vuosittaiset tiedotteet