Minna tasaisella ajolla n-ryhmän kuudenneksi

Minna Lindroos aloitti Exide rallin Sari Kontro-Silvennoisen kanssa hiukan rauhallisemmin, kuin Joonas. Ensimmäisellä erikoiskokeella he ajoivat seitsemänneksi nopeimmin, ollen kärjestä 16,5 sekuntia takana. Samaa kyytiä jatkui myös toinen pätkä, jonka jälkeen huoltotauolle tytöt tulivat n-ryhmän kuudensina 27 sekuntia Hännisen takana.

Tauon jälkeen tasainen ajo jatkui. EK kolmosella ja nelosella Minna nousi Joonaksen keskeytettyä n-ryhmän viidenneksi. Kilpailussa oli ajamatta enää kolme erikoiskoetta ja sade yltyi Hämeenkyrössä, jossa viimeiset erikoiskokeet ajettiin.

EK6:lla aikaa hukkaantui noin 20 sekuntia, kun Minna ja Sari pyörähtivät täydestä vauhdista. ”Onneksi selvittiin ainoastaan ajanhukalla, täydestä vauhdista auton karkaaminen saattaisi lopettaa kilpailun siihen paikkaan” Minna selvittää ja jatkaa: Keli oli erittäin vaikea ja häiritsi ajorytmiin keskittymistä. Välillä pitoa oli hyvin ja sitten tuli taas eteen yllättäviä liejuisia ja liukkaita kohtia. 20 sekunnin tappio merkitsi putoamista takaisin kuudennelle sijalle.

Sijoitus piti vielä viimeiselläkin erikoiskokeella siitä huolimatta, että liukkaus kävi yhä pahemmaksi. Matkan varrelle sattui vielä yksi pyörähdys ja kilometriä myöhemmin seuraavassa risteyksessä tuli peruuttelua, kun jarrutus liukui pitkäksi. Aikaa tärvääntyi yhteensä noin 35 sekuntia. Ilman liukasteluja Minnalla ja Sarilla olisi ollut mahdollisuus n-ryhmän neljänteen sijaan.

Edellinen tiedote
Epäonninen Itäralli
Seuraava tiedote
Joonaksen matka päättyi kaatoon Exide rallissa

Vuosittaiset tiedotteet