Joonaksen matka päättyi kaatoon Exide rallissa

Tampereen Exide ralli ajettiin sateisissa oloissa pääosin samoilla erikoiskokeilla, kuin viime vuonnakin. Joitakin pieniä muutoksia erikoiskokeisiin oli tullut lähinnä pituuksien suhteen.

Joonas Lindroos ja kartturi Mika Manninen aloittivat kilpailun väkevästi ensimmäisellä, hiukan vajaat 14,5 kilometrisella Pinsiön erikoiskokeella. He ajoivat n-ryhmän pohjat ollen 4,4 sekuntia Juho Hännistä edellä. Ensimmäisellä erikoiskokeella monelle sattui rengasrikko. Joonaksella pätkällä taittui tukivarsi ja vanne, mutta he pystyivät Mikan kanssa jatkamaan kilpailua.

Toisella erikoiskokeella vääntyneellä tukivarrella tuli takkiin 4,8 sekuntia ja sijoitus tipahti toiseksi.

Erikoiskokeiden jälkeen 20 minuutin huollossa tehtiin hartiavoimin töitä, joihin myös itse kuljettaja osallistui. Tukivarsi ja pyörän napa ehdittiin juuri ja juuri vaihtaa.

Kolmas erikoiskoe jätti kilpailun kesken, kun vasemmalle taittuneessa risteyksessä ajolinja valui leveäksi ja takapyörä tökkäsi ulkokaarteessa olleeseen liittymään. Töksähdys oli sen verran voimakas, että Civic kiepsahti katon kautta ympäri. He ajoivat vielä erikoiskokeen maaliin, mutta autossa oli sellaisia vaurioita ettei kilpailua ollut turvallista jatkaa.

SM-sarjassa on kaksi kilpailua ajettavana, joista viimeisessä on jaossa korotetut pisteet. Joonaksella on kärkeen kurottavana 21 pistettä.

Seuraavaksi Joonas ja Mika nähdään tositoimissa elokuun alussa Neste Rallissa.