Epäonninen Itäralli

Melkein kolme kuukautta kestänyt kevättauko rallin SM-sarjassa on jäänyt taakse. Joonas Lindroos starttasi kesäkauden ensimmäiseen SM-ralliin ja samalla myös ensimmäiseen Itäralliinsa pienen n-ryhmän sarjajohtajana.

Kilpailu alkoi seitsemän kilometrisella erikoiskokeella, joka oli nopeavauhtista valtiontietä. ”Sitä oli hieno lasketella menemään, oli kuin olisi Ouninpohjaa ajanut hyppyineen ja suunnittelimmekin säätävämme alustaa jäykemmäksi, ettei se pohjaa” kertoo Joonas. Erikoiskokeen nopein oli Marko Nieminen ja Joonas oli heti toisena vain sekunnin päässä. EKn luonnetta kuvaa se, että Joonaksen keskinopeus oli melkein 125 km/h.

Toisella erikoiskokeella astui tekniikka Joonaksen ja Mika Mannisen kilpailussa määräävään asemaan – ikävä kyllä epäedullisesti. Civicin vetoakseli päätti yksipuolisesti, ettei enää jatka kilpailua ja näin Joonas ja Mika jäivät kakkosella reitin varrelle.

Keskeytys tiputti Joonaksen n-ryhmän kolmanneksi, mutta keskeyttämään joutuivat myös Markot Nieminen ja Mänty, jolloin pisteiden mentys ei tunnu niin suurelta. Sarjajohtajaksi nousi Juho Hänninen, johon kurottavaa on kuusi pistettä.

Edellinen tiedote
Minna ajoi tasaisella ajolla seitsemänneksi
Seuraava tiedote
Minna tasaisella ajolla n-ryhmän kuudenneksi

Vuosittaiset tiedotteet