Lindroosista jälleen Vetomies

Vetomies Lindroos

Jyväskylän MM-rallin, Secto Rallyn, yhteydessä ajettiin kansallinen Vetomies kilpailu. Ralli on ajettu aiemmin yksipäiväisenä, mutta tänä vuonna sai valita ajettavakseen myös kaksipäiväisen Pitkävetomies kilpailun. Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen lähtivät puolustamaan viime vuoden voittoaan ja he ajoivat Pitkävetomiesten voittoon.

Ensimmäisenä ajettiin Laukaan erikoiskoe. Ajoonsa Lindroos oli tyytyväinen, vaikkakin hän otti sen varman päälle. Varmistelusta huolimatta pätkälle tuli kuitenkin viiden sekunnin pohja-aika.

Seuraavana vuorossa ollut Lankamaa tuli vesisateesta huolimatta aivan kunnolla rallia ajaen, vaikka sielläkin piti kierrellä kiviä ja pehmeitä paikkoja.

Kolmantena erikoiskokeena olisi ollut Myhinpää, mutta sitä ei ajettu aiemmin tapahtuneen ulosajosta johtuneen ambulanssitauon vuoksi. Näin seuraavaksi vuorossa oli Halttulan EK. Tämänkin erikoiskokeen Joonas ja Jouni ajoivat varman päälle. Siitä huolimatta pätkän nopein aika 0,2 sekunnin marginaalilla.

Jyväskylän Harjun erikoiskoe oli jo todellista varmistelua. Siellä Lindroos oli vasta 11. jääden kärjestä 8,9 sekuntia.

Toinen kilpailupäivä käynnistyi Västilän erikoiskokeella. Sen Lindroos kertoi olleen liukas ja sen vuoksi vaikea. Myös viimeisessä risteyksessä auto sammui ja sen käynnistämisessä kului 5-7 sekuntia aikaa. Tällä pätkällä Joonas oli kolmas jääden Konsta Saarisen pohjista 2,9 sekuntia.

Päijälän EK:lla oli kuiva keli ja sinne tuloksena oli yhdeksän sekunnin kärkiaika. Erikoiskokeen lopussa kiusaa aiheutti jarrujen katoaminen ja siirtymällä jarrut katosivat kokonaan. Huollossa jarrupalat vaihdettiin, mutta siitä huolimatta seuraavalla, Rapsulan erikoiskokeen lopussa takajarrut hävisivät jälleen.

Viimeisenä ajettu Vekkula oli olosuhteiltaan vaikea. Joonaksen mukaan mieleen tuli lähinnä safariralli, kun tiellä oli paljon vettä. Sinnekin nopein aika 3,3 sekunnilla.

Voittomarginaalia toiseksi ajaneeseen Tuukka Kauppiseen tuli minuutti 38,7 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Nico Valkonen minuutti 51,1 sekuntia kärjestä jääneenä.

Vetomies titteli oli Joonakselle kolmas. Ensimmäisen kerran hän voitti Vetomiehet vuonna 2009 VW Golf GTI:llä. Silloinkin kartturina toimi Jouni Lampinen.

Edellinen tiedote
Lindroosin rallinaiset jälleen voittoon
Seuraava tiedote
Joonas oli jälleen pitelemätön Rantarallissa

Vuosittaiset tiedotteet