Lindroosin mestaruus ei vielä varmistunut Tuusniemellä

soran lennätystä ek2:lla

Joonas Lindroosilla ja hänen kartturillaan Jouni Lampisella oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo Tuusniemellä. Viimeisen erikoiskokeen tapahtumat sekoittivat kuitenkin pakan ja mestaruuden selvittäminen jäi vielä viimeiseen osakilpailuun Mynämäelle.

Lindroosin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyi kolmannella sijalla. Edellä oli Anssi Valkonen ja Ville Hanhisuanto, joka ei kuitenkaan aja sarjan mestaruudesta. Valkonen keskeytti kolmannella EK:lla ja näin Joonas ja Jouni nousivat toiseksi ollen siis pisteistä ajavien kärjessä.

Kahden kärjessä ajaneen Hanhisuannon ja Lindroosin järjestys pysyi loppuun asti samana, mutta päätös-EK:lla takana tapahtui. Samuli Nevä nousi seitsemänneltä sijalta kolmanneksi, kun edellä ollut Toni Jalava joutui keskeyttämään jo ennen viimeistä pätkää. Nevä ohitti viidentenä olleen Markus Hellströmin ja kolmannella ja neljännellä sijalla olleet Juha Paavilainen ja Marko Haapsaari joutuivat niin ikään keskeyttämään.

Lindroos on kuitannut kaikista kolmesta ajetusta osakilpailusta korkeimmat yleiskilpailu- ja luokkapisteet. Samuli Nevällä on alla yksi keskeytys ja koska kolme parasta kilpailua lasketaan tuloksiin, näyttäisi tilanne sellaiselta, että Lindroosilla on 60 pistettä ja Nevällä 56. Viimeisessä osakilpailussa on jaossa korotetut pisteet.

Kauden viimeinen osakilpailu, Rantaralli, ajetaan 3.10. Mynämäellä.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos jatkoi kärkivauhtia F-rallisarjassa
Seuraava tiedote
Lindroosista F-Rallisarjan mestari

Vuosittaiset tiedotteet