Joonas Lindroos jatkoi kärkivauhtia F-rallisarjassa

JMK-Ralli EK1

Joonas Lindroos ajoi jälleen voittoon lauantaina Jämsän JMK-Rallissa. Joonaksen kotipaikan ralli oli F-Rallisarjan toinen osakilpailu ja samalla talvikauden päätöskilpailu. Lindroos on nyt 16 pisteen sarjajohdossa.

Vaikka kilpailun piti olla talvikauden viimeinen osakilpailu, eivät olosuhteet olleet ollenkaan talviset. Teiden sora oli kyllä jäässä ja kovapintaisia, mutta lunta ja varsinaista jäätä ei ollut yhtään. Tämä söi renkaat aivan loppuun.

Lindroosin ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen kilpailu ei ollut edes alkanut, kun eteen tuli ongelma: -Katsastukseen lähtiessä auto ei käynnistynyt millään. Ei auttanut, kun lähteä hinauksessa katsastukseen ja takaisin tallille. Vian syyksi paljastui auton ulkopuolella oleva päävirtakytkin ja saatiin auto kuntoon ennen viivalle lähtöä, kertoo Joonas.

Lindroos piti kärkipaikkaa koko rallin ajan hänen ajettua pohjat kaikille neljälle erikoiskokeelle. Rallissa oli alunperin tarkoitus ajaa viisi EK:ta, mutta EK3 peruttiin olosuhteiden takia. Lindroos ja Lampinen voittivat rallin 50,4 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Jarkko Ojalaan. Kolmas oli Anssi valkonen 53,2 sekuntia Lindroosista.

Sarjapisteissä Joonaksella on 60 pistettä, toisena olevalla Jaakko Ollikkalalla 44 ja kolmantena on Toni Jalava 41 pisteellä.

F-Rallisarja jatkuu Orimattilassa 6.6.

Edellinen tiedote
Joonas voitti suvereenisti Kangasniemellä
Seuraava tiedote
Lindroosin mestaruus ei vielä varmistunut Tuusniemellä

Vuosittaiset tiedotteet