Lindroos menetti mestaruutensa viimeisen erikoiskokeen maaliin

Pirelli2014 EK1 Lindroos1

Joonas Lindroos oli Tampereen Pirelli Rallissa ajamassa jo seitsemänteen Suomenmestaruuteen, kun hänet hylättiin viimeisen erikoiskokeen jälkeen. Syynä hylkäykseen oli, että hän ajoi aivan erikoiskokeen maalissa olleesta vasemmalle kääntyneestä mutkasta pellolle ohittaen maalilinjan auton verran tien ulkopuolella.

Lindroosille ja hänen kartturilleen Pasi Kilpeläiselle olisi riittänyt mestaruuteen rallista SM3-luokan 14. sija ja lopulta maaliin tuli luokassa yhdeksän kilpailijaa. Viimeisen erikoiskokeen ajalla he olisivat sijoittuneet kilpailun neljänsiksi. Hylkäyksen johdosta mestaruuskulta vaihtui pronssiksi.

Pitkässä, yli 150 ek-kilometriä ja yhdeksän erikoiskoetta sisältäneessä rallissa Joonakselta jäi pohja-ajat ajamatta. Perjantain pimeydessä ajetun ensimmäisen ek:n jälkeen hän oli toisena 4,6 sekuntia Henri Haapamäkeä perässä. Lauantaina tämä sija pysyi Lielahdessa ajetulle yleisöerikoiskokeelle asti, joka oli järjestyksessään viides. Siellä sijoitus putosi yhdellä. Jokaisella niin sanotulla metsäerikoiskokeella tuli takkiin toistakymmentä sekuntia lukuun ottamatta viimeistä ek:ta. Sieltä maaliintuloepäselvyyksien johdosta kirjattiin aika, joka oli melkein minuutti 14 sekuntia luokan kärjestä. Osasyy aikatappioihin oli jälleen viallinen kaasuläppä, jolloin moottori ei kiertänyt kuin 6000 kierrosta minuutissa ja rötäsi. Joonas vaihtoi läpän siirtymälläkin ja huollossa se vaihdettiin, mutta se ei auttanut. Toisaalta Lindroosilla ei ollut edes paineita ajaa kärkiaikoja.

Rallin SM-sarja on näin saatu pakettiin ja SM3-luokassa vuoden 2014 mestari on Samuli Vuorisalo 111 pisteellä. Hopeasijalle ajoi Henri Haapamäki, vain pisteen Samulille hävinneenä ja pronssille Lindroos 108,5 pisteellä.