Kausi 2014 tiivistettynä

Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 24.-25.1.

Kauden avanneessa Tunturi-rallissa eli Arctic Lapland Rallyssa kilpailijapari Lindroos-Kilpeläinen painivat tekniikkaongelmien kanssa. Alustan säädöt olivat pielessä ja auto oli vaikeasti ajettava. Se meni kuin käärme. Kilpailun ratkaisi kolmannella erikoiskokeella urassa ollut kivi, joka napsautti raidetangon poikki ja autokunta jäi pätkän varteen soittelemaan osia, jotta voisivat jatkaa rallia lauantaina. Matias Kauppinen lainasi osia ja näin Joonas ja Pasi pääsivät vielä seuraavana päivänä ajamaan. Lopputuloksissa he jäivät kuitenkin seitsemänsiksi.

JMK ralli, Jämsä 1.2.

Lindroosin suku oli vahvasti edustettuna kotiseudulla ajetussa JMK-rallissa. Joonas ajoi kilpailussa pohjat jokaiselle erikoiskokeelle. Kartturina hänelle toimi normaalimmin huoltohommia tekevä Mikko Kankaanpää. Joonaksen isä, Jouni, kaasutteli Minnan kartturoidessa senioriluokan voittoon 22 sekunnin turvin. Samassa luokassa ajanut Jounin setä, Harras, keskeytti kaadettuaan Escortinsa kolmannella pätkällä. Hänellä kyydissä istui Joonaksen ja Minnan pikkusisko Hanna. Myös toinen tiimin huoltohommia tekevä Petri Pousi osallistui kilpailuun ajaen historic luokan yleiskilpailun 25:ksi.

SM Vaakuna Ralli, Mikkeli 21.-22.2.

Mikkelissä voitollaan Joonas nosti sarjasijoitustaan SM-luokassa seitsemänneltä sijalta toiseksi. Autossa oli ongelmia kaasuläpän kanssa ja auto röpötti. Läppä vaihdettiin huollossa ja sen jälkeen meno maistui. Kahdella viimeisellä EK:lla ilmeni tasauspyörästön lukon ongelmia ja auto kiskoi toiselle puolelle. Onneksi lukko kesti maaliin saakka ja näin nelos- ja vitospätkillä tehty hyökkäys kärkipaikalle piti loppuun asti.

SM Itäralli, Joensuu 8.3.

Flunssan kourissa ajanut Joonas kaasutteli voittoon Joensuussa. Tämä nosti hänet ja kartturinsa Pasi Kilpeläisen sarjakärkeen. Kisa onnistui ilman tekniikkamurheita. Talven kelit olivat varsin sohjoiset ja sitä oli paikoitellen noin 10 senttiä. Jos auton loskalle päästi, se lähti liitelemään. Kaksi risteystä toisella erikoiskokeella menikin hieman pussille ja seiskalla kävivät ojan kautta jonkun tekemiä jälkiä pitkin.

SM Pohjanmaa-ralli, Lapua 14.6.

Kesäkauden avasi voitto Lapualla. Joonas ja Pasi kirivät kärkeen heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Kisa meni täysin nappiin, mutta jälleen autossa ilmeni käyntihäiriöitä EK:lla neljä. Häiriöt eivät vaivanneet muilla erikoiskokeilla ja näin voittomarginaalia Henri Haapamäkeen maalissa oli 7,9 sekuntia.

Turun SM ralli 29.-30.8.

Toinen sija Turusta vahvisti mestaruusasetelmia, koska toisena ollut Henri Haapamäki pösäytti ulos toisena kilpailupäivänä. Joonaksen ja Pasin voitto sen sijaan haihtui illan pimeyteen. Pimeässä ajamisesta ei vain ollut tarpeeksi treeniä, kun Tunturirallikin jäi kesken. Toiseen kilpailupäivään lähdettäessä Lindroos oli 8,4 sekuntia kärjestä. Sen olisi voinut ajaa vielä kiinnikin, mutta viitoserikoiskokeella tapahtunut pyörähdys käytti kelloa muutaman sekunnin hukkaan, jolloin takaa-ajo oli menetetty, jolloin Joonas ja Pasi päättivät yrittää toisen sijansa maaliin saakka.

SM Pirelli Ralli, Tampere 26.-27.9.

Pirelli Rallin viimeisen erikoiskokeen episodi on varmasti rallin historiaan jäävä tapahtuma. Joonas oli ajamassa jo seitsemänteen Suomenmestaruuteen. Hänelle olisi riittänyt rallista luokkansa viimeinenkin sija, mutta viimeisen erikoiskokeen maalissa, juuri ennen asema-aluetta auto lipsahti pellolle. Joonas ja Pasi ohittivat maalilinjan pellolla ajaen, kun eivät löytäneet paikkaa, mistä tulla takaisin tielle. Toimitsijatkin viittoivat, että maaliin ja aikatarkastusasemalle vain. Loppujen lopuksi tuomaristo päätti hylätä kilpailusuorituksen. Syy oli saapuminen maaliin väärästä suunnasta. Tämä päätös merkitsi SM-kullan himmenemisen pronssiksi.

Ensi kaudella Joonas jatkaa yhdessä kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa edelleen SM-sarjassa. Auto sen sijaan vaihtuu takavuosilta tutuksi ja nopeaksi koulutetuksi Honda Civiciksi. Samalla vaihtuu myös luokka SM4:ksi.

Näin loppuvuoden myötä Lindroos Racing kiittää yhteistyökumppaneitaan sekä talkoolaisia kuluneesta kaudesta ja toivottaa rauhallista joulua ja menestyksekästä vuotta 2015.

Edellinen tiedote
Lindroos menetti mestaruutensa viimeisen erikoiskokeen maaliin
Seuraava tiedote
Lindroos aloitti SM rallikautensa voitolla

Vuosittaiset tiedotteet