Lindroos toiseksi Turussa

lindroos turunSM2014 ek7

Rallin SM3 luokkaa johtava Joonas Lindroos vahvisti mestaruusasemiaan Turun SM rallissa. Hän ajoi luokassaan toiseksi yhdessä kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa.

Sarjassa toisena ollut Henri Haapamäki putosi mestaruustaistossa kolmanneksi ajettuaan lauantaina EK6:lla ulos. Voittoon ajoi Teemu Suninen.

Joonaksen ja Pasin Kilpailun voitto kuivui kokoon jo perjantaina pimeässä ajetuilla erikoiskokeilla. -Pimeällä ajosta ei ollut yhtään treeniä ja Tunturissakin pimeällä ajaminen jäi niin vähälle raidetangon katkeamisen takia. Ainahan se huonomminkin voisi mennä, joten kyllä nuo kakkossijan pisteet ihan hyviä ja todella tärkeitä on, kertoo Joonas.

Lauantaihin lähdettäessä, kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Lindroos oli neljäntenä 8,4 sekuntia kärjestä. Aika olisi voinut olla ajettavissa kiinni ilman virheitä. -Ihan oma virhe oli vitos EK:n alussa, kun spinnattiin ja auto meni perä edellä ojaan. Siinä tuli tappiota niin monta sekuntia, että kyllä takaa-ajo alkoi olla siinä, kertaa Joonas päivän tapahtumia. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen he olivat toisena ja päätyivät yrittämään säilyttää sen sijan.

Sarjasta on ajamatta enää kuukauden kuluttua Tampereella oleva päätösosakilpailu. Sarjatilanteessa SM3 -luokkaa siis johtaa Lindroos 108,5 pisteellä. Toisena on nyt Teemu Suninen 85 pisteellä ja kolmantena Henri Haapamäki 80 pisteellä. Tampereella pisteet jaetaan puolitoistakertaisina.

Edellinen tiedote
Joonas voitti SM3-luokan Lapualla
Seuraava tiedote
Lindroos menetti mestaruutensa viimeisen erikoiskokeen maaliin

Vuosittaiset tiedotteet