Joonas taas tutulla sijoituksella Imatra Rallissa

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen Imatra Ralli, EK1

Lauantaina kaasuteltiin Simpeleen ympäristön vaativilla teillä Imatra Ralli . Joonas Lindroos ja kartanlukija Jouni Lampinen ajoivat ajoivat jälleen tutulle sijoituspaikalle, eli voittoon. Kaudella on ajettu kolme F-Cup osakilpailua, jotka kaikki Joonas on voittanut.

Lindroos ajoi pohja-ajan kaikille erikoiskokeille kolmosta lukuunottamatta, mutta sielläkin kolmanneksi nopein aika oli vain 1,3 sekuntia Eetu Kortelaisen pohjista.

– Koskaan aiemmin en ole ajanut tuon seudun teillä ja ne olivat vaativia, jotka koko ajan kääntyivät ja nyppyjen ylityksiä oli paljon. Kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella oli pidon kanssa vaivaa. Ei saatu kunnolla lämpenemään rengasta ja luisti koko ajan. Huollossa otettiin pehmeämmät renkaat kolmelle viimeiselle pätälle ja sitten pito parantui, kertoo Joonas kisan jälkeen.

Lopputuloksissa Joonas ja Jouni voittivat 12 sekunnin erolla toiseksi ajaneen Eetu Kortelaisen.

Joonas Lindroos johtaa sarjaa nuottiluokassa 38,3 pisteellä, kun toisena olevalla Eetu Kortelaisella on 31 pistettä ja kolmantena Juuso Jorvalalla 29.

Eveliinan ensimmäinen kesäkilpailu

Eveliina Joonaskentytär Lindroosilla vaihtui auto talvikauden jälkeen. Talvella autona oli vielä Citroen C2, mutta nyt alla oli V1600 Honda Civic.

Eveliina kertasi päivän kulkua niin, että kolme ekaa pätkää oli vielä autoon ja kesäkeliin totuttelemista, mutta kolmella viimeisellä vauhti kasvoi ja ajamiseen rupesi tulemaan rohkeutta.

Kartturina toimiva täti Minna analysoi myös oman ajokokemuksensa pohjalta Eveliinan ajoa ja kertoo: Kyllä huomasi, että vauhti kasvoi huollon jälkeen ja itsevarmuutta tuli varsinkin toiseen kertaan ajetuillä pätkillä. Huomasin, että hän muisti huvin paikkoja ekalta ajokerralta ja meni jopa joihinkin ylityksiin niin, että olisin varmaan itse nostanut – ainakin vähän.

Eveliina on itse todella tyytyväinen suoritukseensa. Sijoitus oli nuorten cupin neljäs, mutta ennen kaikkea sijoituksesta huolimatta ero kärkeen pienenee kilpailu kilpailulta.

Eveliina ja Minna Lindroos Imatra Ralli, Kuva: Pasi Harju
Eveliina ja Minna Lindroos Imatra Ralli, Kuva: Pasi Harju

Seuraavan kerran F-Cupia ajetaan 8.6. Mynämäen seudulla.

Edellinen tiedote
Lindroos F-Cupin johdossa talvikauden jälkeen

Vuosittaiset tiedotteet