Lindroos aloitti SM rallikautensa voitolla

Jämsän Joonas Lindroos voitti SM4 luokkansa Mikkelissä ajetussa kauden toisessa SM-rallissa. Lindroos jätti osallistumatta Arctic Lapland Rallyyn, joka oli siis kauden ensimmäinen osakilpailu.

Ralli alkoi perjantaina raviradalta lähteneellä lyhyellä erikoiskokeella. EK oli tarkoitus ajaa kahteen kertaan, mutta ensimmäinen erikoiskoe peruttiin sääolosuhteiden takia. Myös raviradan osuudella tehtiin pieniä muutoksia erikoiskokeeseen. Lindroos ajoi kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa avauserikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan Matias Kauppisen ollessa 1,2 sekuntia nopeampi.

Lauantain aloitti reilut 26 km Kovalan erikoiskoe. Pienillä teillä maltilla ajaen ja isoilla antaen vain mennä, Joonas teki 7,9 sekunnin pohjat siirtyen kärkeen. -Pienillä teillä pöperössä tuntui, ettei auto mene minnekään. Piti silti vain malttaa mielensä ja ajaa isolla tiellä kovaa, kertoi kartturi Pasi Kilpeläinen tauolla.

Johtoasema parani lopuilla erikoiskokeilla ja maalissa eroa oli toiseksi ajaneeseen Jarkko Savolaiseen reilut 28 sekuntia. -Kisa meni ongelmitta, eikä mitään isompia, normaalista poikkeavia tilanteitakaan ollut. Vitosella ja kolmosella oli pienillä teillä pöperölunta, joka teki ajamisen hiukan vaikeaksi, mutta piti vain malttaa kaasujalan kanssa, kertoili Joonas kilpailun jälkeen.

Sääolojen takia rallista peruttiin EK1 lisäksi myös EK7, joka olisi ollut sama pätkä toiseen kertaan kuin EK5.

SM4 luokan osalta sarjaa johtaa Ville Hautamäki 49,5 pisteellä, Joonas Lindroos on toisena 25 pisteellä ja Jarkko Savolainen kolmantena 18 pistettä.

Seuraavaksi SM rallia ajetaan Seinäjoella maaliskuun 6.-7. päivänä.

Edellinen tiedote
Kausi 2014 tiivistettynä
Seuraava tiedote
Lindroos voitti Pohjanmaalla

Vuosittaiset tiedotteet