Lindroos voitti Pohjanmaalla

SM Pohjanmaaralli EK2 Lindroos

Joonas Lindroos kavensi piste-eroaan voittamalla SM4-luokan Seinäjoella ajetussa SM Pohjanmaarallissa. Pohjanmaalle lähtiessä Joonas oli toisena ollen 24,5 pistettä perässä luokan johtajasta Ville Hautamäestä.

Kaksipäiväisessä rallissa ajettiin kaksi erikoiskoetta perjantai-illan pimeydessä. Lauantaina tarkoituksena oli ajaa neljä erikoiskoetta, mutta viimeinen EK peruttiin kelioloista johtuen.

Lindroos avasi kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa ensimmäisen erikoiskokeen luokkapohjilla ollen 5,4 sekuntia Sami Korvolaa nopeampia. keli ei muistuttanut ollenkaan talvirallia, vaan sorarallia ja kuraista sellaista. Toisen pätkän Lindroos ajoi maltilla, jottei tapahdu mitään dramaattista, vaan he pääsevät jatkamaan lauantaina hyvistä asemista. Tuloksena oli sama aika Korvolan kanssa, joten tilanne ei muuttunut kärkikaksikon suhteen ensimmäisestä erikoiskokeesta.

Lauantaina ajetut kolme erikoiskoetta sijaitsivat Töysässä. Kolmatta erikoiskoetta Joonas luonnehti vaikeaksi ajettavaksi. -Oli vaikea pätkä ja tuntui ettei oikein kulje, mutta ihan hyvä aika sinne kuitenkin sitten tuli. Kello ehti käydä 8,9 sekuntia vähemmän kuin toiseksi nopeiten ajaneelle Jarkko Savolaiselle. Sami Korvola putosi kolmanneksi ja Ville Hautamäki nousi tässä vaiheessa luokan kakkoseksi ollen 26 sekuntia Joonasta perässä.

Kahdella viimeisellä EK:lla Lindroos-Kilpeläinen pitivät kärkipaikkansa. Neljännellä EK:lla heidän takanaan vakiinnuttivat paikkansa toiseksi Hautamäki ja kolmanneksi nousi Marko Mänty.

-Oli haastava reitti. Risteyksiä oli tosi paljon ja koko ajan tuntui kääntyvän johonkin päin varsinkin Töysän suunnassa olleilla pätkillä, kertoi Joonas reitistä ja jatkoi. Noita pätkiä Olisi ollut hieno vetää kunnon talvikelissä, mutta eihän näille keleille kukaan mitään voi.

Rallin SM-sarjan niin sanottu talvikausi on nyt ajettu. SM4-luokkaa johtaa edelleen Ville Hautamäki 67,5 pisteellä. Lindroos on toisena 50 pisteellä ja kolmantena Teppo Jussi 45 pisteellä.

Seuraavaksi rallin SM-sarjassa odotellaan kesää ja Joensuussa kaasutellaan seuraava osakilpailu 13.6. Toivottavasti silloin kuitenkaan eivät ole tiet lumen ja jään peitossa.

Edellinen tiedote
Lindroos aloitti SM rallikautensa voitolla
Seuraava tiedote
Lindroos joutui keskeyttämään Joensuussa

Vuosittaiset tiedotteet