Kausikooste 2005

Kauteen lähdettäessä tavoitteena oli ajaa nuorten SM-sarja läpi ja lisäksi joitakin yleisen SM-sarjan kisoja. Kauden kuluessa paletti kuitenkin kääntyikin toisinpäin ja yleisestä SM-sarjasta tuli pääsarja.

Kauhava Ralli 15.1. (NuSM/LC)

Joonas Lindroos ajoi kauden ensimmäisessä kilpailussa neljänneksi. Vieressä oli uusi kartturi, Marko Koponen. Ajosta paistoi läpi pimeiden kisojen ajamattomuus ja ensimmäiset erikoiskokeet menivät arkaillen. Huollon jälkeen luotto kasvoi ja loppujen lopuksi sijoitus oli neljäs.

Tommi Mäkisen Talviralli 5.2.

Joonas osallistui kilpailuun saadakseen lisää ajokokemusta pimeästä kilpailusta. Ralli alkoi kuin unelma ja Joonas johti pientä n-ryhmää ollen yleiskilpailun kolmas. Edellä olevat olivat nelivetoisia. Löystynyt öljynsuodattimen jalka valutti öljyt koneesta ulos kolmannen erikoiskokeen jälkeisellä siirtymällä ja kisa jäi siihen.

OP Suonenjoki Ralli 12.2. (NuSM/LC)

Ralli lähti käyntiin vähän aristellen, mutta vauhti alkoi löytyä kisan kuluessa. Penkkojen kestävyyttäkin Joonas kokeili parilla pätkällä – Ne onneksi pitivät. Erikoiskoeajat pyörivät n-ryhmän kärjen tuntumassa ja mukaan mahtui pari pätkäpohjaakin. Kilpailun ”onnettomuus” tapahtui kartturille, joka ohjasi autokunnan aikatarkastusasemalle minuutin myöhässä. Tästä tulleen aikasakon takia Joonas oli lopputuloksissa ryhmäkolmonen.

Minnakin lähti muistelemaan ratinpyöritystä kilpailutilanteessa ja hyvin olivat opit vielä mielessä pienen tauon jälkeen. Tosin ensin piti penkan kautta hoksata, että takavetoista escortia ei ajettukaan vasemman jalan jarrulla. Minna ajoi naisten EK pohjat kaikille muille erikoiskokeille, paitsi kakkoselle. Hyvin, mutta kommelluksia sisältäneen kilpailun tulos oli naisten luokan voitto.

SM Vaakunaralli, Mikkeli 19.2.

Kilpailu jäi ajamatta, kun lähtöoikeus evättiin ennakkotutustumisen aikana lipsahtaneen ylinopeuden takia.

Expert Mäntsälä ralli 5.3. (NuSM/LC)

Joonas starttasi kilpailuun jämsäläisen kartanlukijan Jari Nurmisen kanssa. Sijoitus pysytteli neljän erikoiskokeen ajan piikissä ja toisena, Pahimmillaan takamatkaa ei ollut kuin 3,5 sekuntia. EK vitosella nypyltä taittuvassa oikeassa auto lipesi osuen samalla puuhun. Jäähdytin vaurioitui ja kilpailua ei voinut enää jatkaa. Toisaalta tulos olisi joka tapauksessa hylätty, koska siirtymälle annetun lisäajan epäselvyyksien vuoksi pojat ajoivat yhdelle AT:lle viisi minuuttia myöhässä.

SM-Peurunkaralli 12.3.

Ralli oli Joonakselle taas ensimmäinen nuottikilpailu puoleen vuoteen ja alussa ajo meinasi olla vähän takkuista. Kun Joonas taas pääsi Mika Mannisen nuottien kanssa samalle sävelelle, alkoi tulostakin tulla. Osalla pätkistä hän ajoi jopa riskirajalla ja se kannatti. Viimeisellä erikoiskokeella hän ohitti vielä Marko Männyn, joka oli ajanut ulos. Joonas ajoi uransa ensimmäisen ryhmävoiton yleisen luokan SM-rallissa yli 20 sekunnin marginaalilla.

Seuraavana päivänä Joonas osallistui Keuruun sprinttiin ja sieltäkin kotiin tuomisina oli luokkavoitto. Yleiskilpailussa edellä oli neljä nelivetoista autoa.

Minna osallistui myös Keuruun sprinttiin samalla autolla ja hän voitti naisten luokan.

III Revontuliralli, Hankasalmi 11.6. (NuSM/LC)

Civic oli päivitetty Japanispeksien mukaiseksi. Kilpailu vain loppui harmillisesti jo ensimmäisellä erikoiskokeella neljän kilometrin jälkeen vetoakselin katkettua.

SM Waltikkaralli, Valkeakoski 18.6.

Kilpailu oli todella jännittävää sekuntikamppailua EK pohjien vuorottelua Kalle Pinomäen kanssa. EK6 lähdössä tapahtui kauden kolmas tätä kautta vaivannut kirous: Aikatarkastusasemalle väärään aikaan sisään ajo ja siitä seurasi minuutin aikasakko. Joonas halusi kuitenkin todistaa ainakin itselleen nopeutensa ja ajoi vielä kahdelle viimeiselle pätkälle ryhmäpohjat, jotka nostivat hänet palkintopallille kolmanneksi.

O.K. Auto-ralli, Kouvola 16.7. (SM)

Johtopaikka piti kolmen erikoiskokeen ajan sellaisilla ajoilla, joilla hätyyteltiin jopa isoa N-ryhmää. Neljännellä erikoiskokeella oli nuoteissa ”oikea nopea”. Kartturi erehtyi nuotista ja luki paikan oikeana täytenä. Joonas ei ehtinyt muuta kuin kääntää autoa ja jarruttaa, mutta auto poistui tieltä. Ulosajossa vääntynyt tukivarsi esti matkan jatkamisen.

SM Uusikaupunkiralli 10.9.

Mika Mannisen piti lähteä kartturiksi kauden toiseksi viimeiseen yleisen SM-ralliin, mutta hän sairastu juuri ennen kilpailua. Tuuraajaksi löytyi Juha Koljonen. Kilpailu meni kaikin puolin nappiin ja Joonas ajoi toiseksi jääden Marko Männylle 8,9 sekuntia. Kolmanteen sijaan eroa oli 39 sekuntia.

SM Valvoline Ralli, Hyvinkää 1.-2.10.

Toisella erikoiskokeella tuli vähän naamanliikkeitä ja tarvittiin kaikki kädet, kun auto spinnasi kutosvaihteen (n. 170 km/h) nopeudesta. Auto pysyi kaikeksi onneksi tiellä ja tilanteesta tuli vain aikahukkaa noin 20 sekuntia. EK:lla 8 pienen etutassun noston jälkeen veto loppui ja Joonaksen tarkastaessa autonsa pätkän maalissa, hän huomasi öljyvuodon vetoakselilta. Maalista auto ei enää lähtenyt liikkeelle omin avuin, joten pyyhe oli heitettävä kehään.

Saarenmaarally 21.-22.10.

Rallissa oli ison kilpailun tuntu, kun maalilavalta sai lähteä isojen yleisömassojen reunustamaa käytävää pitkin. Joonas oli ensimmäisen päivän ja kolmen erikoiskokeen jälkeen nopein 2-vetoinen autokunta. Toisen päivän ensimmäisellä erikoiskokeella tyhjentynyt eturengas puski mutkassa auton ulos. Autosta vääntyi tukivarsi ja raidetanko katkesi. Yksipyöräisellä ohjauksella toimiva Civic saatiin ajamalla pätkältä pois, mutta erikoiskokeen maalissa kisa oli keskeytettävä.

Yleisen luokan SM-sarjassa Joonas sijoittui n-ryhmän viidenneksi 37 pisteellä. Nuorten SM-tuloksissa hän oli jaetulla 7. sijalla 18 pisteellä.

Kyläseppäralli 17.12.

Joonas päätti kauden 2005 kaverinsa Jere Niemelän kanssa Petäjäveden Kyläseppärallissa F-ryhmäläisellä Opel Astralla. Opelia alkoi vaivata sähköongelmat jo kilpailun alussa, jolloin autossa ei toiminut muun muassa lämmityslaite eikä ennen kaikkea sähköinen ohjaustehostin. Kolmannella erikoiskokeella autoa oli jo mahdoton ajaa, joten kilpailu oli jätettävä kesken pätkän jälkeen.

Lindroos Racing kiittää yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta sekä toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2006

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos ”ulkomailla”
Seuraava tiedote
Minna Lindroosin vauhti on tallella

Vuosittaiset tiedotteet