Joonas voitti luokkansa kesäkauden avausrallissa

EK5 Lindroos

Jämsän Joonas Lindroos ja hänen vihtiläinen kartanlukijansa Pasi Kilpeläinen kirjasivat itselleen SM4 luokan voittopisteet lauantaina ajetussa Riihimäen SM rallissa. Ralli oli kesäkauden avauskilpailu.

EK5 LindroosLindroos-Kilpeläinen ajoivat pohjat neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Toiselle tauolle tultaessa erikoiskokeen viisi jälkeen, Joonaksen johto oli 15,6 sekuntia. Vaikka pohja-aikoja ei tullutkaan enää neljällä viimeisellä pätkällä, oli maalissa voittomarginaalia kuitenkin 19,6 sekuntia.

Kilpailijaparin mukaan ajotauko näkyi suorituksessa, vaikka tulos ei voittoa huonompi ollutkaan. Myös lähtöpaikka kuiville sorateille heti toisena autona teki ajamiseen omaa haastetta. Toisella erikoiskokeella oli yksi tilanne: -Mentiin vähän leveäksi yhdessä nypyn ylitys oikeassa ja auto nousi kahdelle pyörälle. Meinasin jo laittaa nuottivihon kiinni ja todeta että tämä oli tässä, mutta onneksi pudottiin takaisin neljälle pyörälle, kertoi kartturi Kilpeläinen.

Voitollaan Lindroos nousee pistetilanteessa kaksi sijaa ollen nyt kolmantena 50 pisteellä. Kärjessä on Esa Ruotsalainen 71 pisteellä.

Seuraavan kerran SM-rallia ajetaan Kouvolassa kolmen viikon kuluttua lauantaina 10.6.

Edellinen tiedote
Lindroosin kisa jäi kesken Tahkolla
Seuraava tiedote
Joonas voitti vaikeuksien kautta luokkansa

Vuosittaiset tiedotteet