Lindroosin kisa jäi kesken Tahkolla

Tahko SM-Ralli, EK2

Joonas Lindroosin ja kartturi Pasi Kilpeläisen Tahko SM-Ralli keskeytyi, kun huoltoaika ylittyi vetoakselin vaihdossa. Hondan vetoakseli katkesi jo ensimmäisen erikoiskokeen lopussa. Tästä huolimatta kilpailijapari kirjasi itselleen 3,7 sekunnin kärkiajan SM4-luokassa.

Toinen erikoiskoe meni körötellessä tasauspyörästön lukon varassa yksivetoisena. Tappiota luokan kärkeen tuli jo vajaat kaksi minuuttia ja Joonas putosi sijalle kahdeksan.

Tämän jälkeen oli huolto, jossa vetoakseli yritettiin vaihtaa. Auton alla ja lokasuojan sisällä hartiavoimin teki töitä jo muitakin mekaanikoita omien huoltomiesten lisäksi. Vaihto ei kuitenkaan onnistunut huoltoajan puitteissa, koska vetoakselin pää oli katkennut vaihdelaatikon sisään ja sitä ei saatu sieltä pois. Näin oli heitettävä pyyhe kehään ja vietävä keskeytysilmoitus.

Lindroosin osalta teknisten ongelmien varjostama talvikausi on nyt ajettu. Sarjan pistetilanteessa Joonas putosi yhden sijan ollen nyt viidentenä. SM4-luokkaa johtaa Erno Kinnunen 44 pisteellä, kun Joonaksella on 25.

Rallin SM-sarja jatkuu seuraavaksi reilun kahden kuukauden kuluttua, toukokuun 19.-20. Riihimäellä.

Edellinen tiedote
Joonas avasi pistetilinsä ylivoimaisella voitolla
Seuraava tiedote
Joonas voitti luokkansa kesäkauden avausrallissa

Vuosittaiset tiedotteet