Joonas voitti vaikeuksien kautta luokkansa

lindroos ek8 p

Joonas Lindroos voitti SM4-luokan yhdessä kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa. Juuri päättyneessä rallissa kilpailijaparilta ei jännitystä puuttunut. Monta mahdollisuutta oli joutua keskeyttäneiden listalle, mutta nyt voisi sanoa, että oli tuuria mukana. Voitto tuli 19,6 sekunnin marginaalilla toiseksi ajaneeseen Esa Ruotsalaiseen.

Ensimmäinen tilanne oli erikoiskokeella kaksi, kun puolessa välissä oli niin sanottu piilohyppy. Paikka ei nuotituksessa näyttänyt hyppypaikalta, mutta kisassa täyttä vauhtia ajettaessa auto lähti kunnon ilmalentoon ja alastulo oli niin raju, että tuulilasi rikkoutui.

Seuraava tilanne oli nelosella. Oikeaan kääntyvässä nypyn ylityksessä oli hieman väärä ajolinjaa, jolloin auto hyppäsi vasemmalle puolelle ojaan. Tilanteessa katkesi tukivarsi ja vanne rikkoutui. Tuuria oli tässäkin, että rengas ei tyhjentynyt. Vauriosta huolimatta Lindroos kirjasi pätkän pohja-ajan ja pääsi huoltoon vaihtamaan tukivarren. Jotain kuitenkin jäi vielä vääntyneeksi, koska vasemman puolen pyöränkulmat olivat aivan pielessä ja säätövarat käytetty.

Eikä kahta ilman kolmatta ongelmaa: Erikoiskokeella seitsemän vaihdelaatikko rupesi jumittamaan, eikä vaihteet meinanneet lähteä pois päältä.

Maalissa kuitenkin kaikki hyvin ongelmista huolimatta. Voitollaan Joonas nousee SM-pistetilanteessa toiseksi neljän pisteen päähän kärjessä olevasta Esa Ruotsalaisesta, jolla on 79 pistettä.

Seuraava SM-ralli ajetaan Uudessakaupungissa 8.-9.9.

Edellinen tiedote
Joonas voitti luokkansa kesäkauden avausrallissa
Seuraava tiedote
Lindroos siirtyi SM4-luokan johtoon

Vuosittaiset tiedotteet