Joonas neljäs Itärallissa

itäralli 2022

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen olivat neljänsiä lauantaina ajetussa Joensuun Itärallissa. Kilpailijaparin tulosta verottivat oma virhe ja moottorin lämpöongelmat.

Rallin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta lähtivät ajollisesti kulkemaan mukavasti ja kilpailu oli todella tiukkaa. Kahden erikoiskokeen jälkeen Lindroos oli toisena 1,4 sekuntia Kalle Asikaisen perässä.

Kolmannella erikoiskokeella Joonakselle sattui virhe. Pitkän suoran päässä jarrutus jäi hieman liian myöhäiseksi ja BMW kiepsahti 360 astetta ja sammui. Aikaa näissä ylimääräisissä tempuissa kului noin 15 sekuntia ja sijoitus putosi viidenneksi.

Neljännellä erikoiskokeella menoa kiusasi moottorin lämpeneminen, jonka johdosta moottorinohjain pudotti ohjelman niin sanottuun safe moodiin. Tällöin moottorin kierrosluku ei nouse yli 5500 kierroksen. Erikoiskokeella kärki meni 11,8 sekuntia nopeammin, mutta kokonaistilanteessa Lindroos ja kartturi Lampinen nousivat yhdellä sijalla.

Viidennellä erikoiskokeella taas kaikki pelasi, mutta moottoria lisäjäähdytettiin pitämällä lämmityslaite täysilla. Koska keli oli muutenkin kesäisen lämmin, oli ohjaamossa kahden hengen sauna.

Lopputuloksissa Joonas ja Jouni siis ajoivat neljänneksi ollen kärjestä 22,8 sekunnin päässä. Sarjatuloksissa Joonas niin ikään on nyt neljäntenä 85 pisteellä. Kärkipaikalla on Peetu Patajoki 104 pisteellä. Kakkosena Markus Hellström (100) ja kolmantena Mika Rantasalo (87).

F-Cupissa on nyt melkein kolmen kuukauden tauko ja sarja jatkuu Ruovedellä 3.9. Sitä Ennen Lindroos ja Lampinen ajavat Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavan Vetomies -kisan.

Edellinen tiedote
Tällä kertaa Joonas ei voittanut
Seuraava tiedote
Joonaksesta kaksivetoisten Vetomies

Vuosittaiset tiedotteet