Tällä kertaa Joonas ei voittanut

Lindroos ja Lampinen EK3:lla

Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen olivat viidensiä lauantaina Oripäässä ajetussa F-Cupin kesäkauden ensimmäisessä osakilpailussa. Ralli oli sarjan kolmas tänä vuonna.

Aina ei voi voittaa, eikä edes joka kerta – niin se vain on mestareidenkin katsottava totuutta silmiin. Kilpailijapari Lindroos – Lampinen ylsivät erikoiskoepohjiin ainoastaan EK:lla kaksi. Kunnon tuloksiin pääsemistä vaikeutti ensimmäisenä reitillä ajaminen ja Joonaksen mukaan reitillä oli paljon irtosoraa. Takapainoinen jarrubalanssi yhdessä irtosoran kanssa vaikeutti ajamista todella vaikeaksi. -Tosi vaikeaa, melkein pelotti jarruttaa, koko ajan meni ihan liipissä ja perä meinasi lähteä alta. Kaksi kertaa pyörähdettiinkin ja molemmilla kerroilla vielä autokin sammui, kertoo Joonas.

Ensimmäinen pyörähdys tapahtui erikoiskokeella neljä jarrutuksessa. Kun auto saatiin taas käyntiin ja oikealle kulku-uralle, oli kello käynyt reilut 10 sekuntia. Toinen pyörähdys oli aivan samanlainen erikoiskokeella kuusi, mutta siellä Lindroos joutui vielä peruuttamaankin, että pääsi pellonreunasta tielle. Tähän episodiin kului aikaa jo noin 16 sekuntia.

Lopputuloksissa Lindroos oli siis luokkansa viides jääden voittoon ajaneelle Markus Hellströmille 31,9 sekuntia. Sarjapisteissä Joonas on nyt toisena 71 pisteellä. Kärjessä on Peetu Patajoki kolmen pisteen erolla. Voittoon ajanut Markus Hellström on pisteen päässä Joonaksen takana, joten kärjessä on varsin tiukkaa.

Seuraavaksi F-Cup sarjan rallia ajetaan Joensuussa jo kahden viikon kuluttua 11.6.