Joonaksesta kaksivetoisten Vetomies

Lindroos-Lampinen Rapsulan erikoiskokeella

Joonas Lindroos voitti yhdessä kartturinsa Jouni Lampisen kanssa Vetomies rallin. Kilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Jyväskylän MM-rallin yhteydessä heti MM-kilpailijoiden jälkeen.

Perjantaina Vetomiehillä oli ainoastaan yksi erikoiskoe Jyväskylän Harjulla, jossa tuli sen verran kohellettua, että Joonas jäi 19:ksi. -Pyörähdettiin heti lähdön jälkeen ensimmäisessä vasurissa niin, että auto pysähtyi, mutta onneksi se ei sammunut, eikä tarvinnut peruutella. Sitten vesitornilta alas tultua tuli jarrutettua niin myöhään, että auto meni kylki edellä paaliin. Siinä tuli kanssa vähän takkiin ja peltihommia kyljelle, kertaa Joonas Harjun tapahtumia. Tappiota kärkeen tuli 6,5 sekuntia.

Kilpailu jatkui lauantaina neljällä Joonaksen kotiseudulla ajetulla erikoiskokeella. Kohellukset jäivät Harjulle ja Päijälässä Lindroos oli heti hereillä ajaen 1,4 sekunnin pohja-ajan. Tämä nosti hänet kaksivetoisissa 19:ltä sijalta toiseksi 3,2 sekunnin päähän Markus Hellströmistä.

Seuraavaksi Rapsulassa Lindroos-Lampinen saavuttivat toiseksi nopeimman ajan jääden Mika Lemmetin pohja-ajasta 2,9 sekuntia. Aiemmin kärjessä ollut Hellströn ajoi neljänneksi nopeimman ajan jääden pohjista 19,3 sekuntia ja näin Lindroos nousi johtoon ja se piti maaliin saakka.

Seuraavaksi välissä oli huolto, jonka jälkeen kaasuteltiin vielä Patajoki ja Vekkula. Patajoella Lampisen lukemilla nuoteilla Joonas vei Bemaria 9,4 s pohja-ajan edellyttämää vauhtia ja ero toisena olleeseen Hellströmiin kasvoi 23,5 sekuntiin. Viimeisellä Vekkulan Erikoiskokeella Joonas lähinnä varmisteli, eikä ruvennut yrittämäänkään mihinkään ennätysaikoihin. Maalissa Lindroos kuittasi itselleen toisen kerran Vetomies tittelin 20,9 sekunnin marginaalilla. Edellisen kerran Joonaksella oli kyseinen titteli vuonna 2009 VW Golf GTI:llä.