Joonas Lindroosille kolmas peräkkäinen suomenmestaruus

Joonas Lindroos ajoi Hyvinkäällä Finnsco SM rallissa SM2 luokan kolmanneksi. Tämä sijoitus riitti tuomaan hänelle ja kartanlukijalleen Jouni Lampiselle kolmannen peräkkäisen suomenmestaruuden. Jounille mestaruus oli kaikkiaan neljäs.

Osakilpailun voitti Ville Hautamäki 18,5 sekunnin marginaalilla toiseksi ajaneeseen Kalle Pinomäkeen. Joonas jäi voittajalle 1.05,3 minuuttia.

Joonas ja hänen kartanlukijansa Jouni Lampinen lähtivät kaksipäiväiseen kilpailuun ajamaan ilman riskejä ja varmistamaan mestaruutta. Pitkä kilpailu on myös autolle rankka ja mikäli he eivät olisi maalia nähneet, olisi mestaruus mennyt Anssi Tawastille. Kilpailu sujui lähes ongelmitta. Ainoat menoa haittaavat pikkuongelmat ilmenivät kolmella ensimmäisellä EK:lla, kun jarrut olivat takapainoiset. Ne saatiin kuitenkin huollossa kuntoon ja sen jälkeen Joonas vain nautiskeli ajamisesta.

Kaiken kaikkiaan Lindroosin kausi oli erinomainen. Yleisen SM:n ohella tuli myös nuorten suomenmestaruus ja Neste Rallin yhteydessä ajetun Vetomies kilpailun voitto. Saavutukset ovat historiallisia jo siksi, että sama kuljettaja ei ole aiemmin voittanut sekä yleisen SM sarjan ja nuorten mestaruutta.

Edellinen tiedote
Vetoakselin katkeaminen pilasi Lindroosin rallin
Seuraava tiedote
Lindroosista Tommi Mäkinen Racingin kuljettaja

Vuosittaiset tiedotteet