Joonas Lindroos käynnisti kauden neljännellä tilalla

Nuorten ja naisten kauden ensimmäinen SM-ralli kaasuteltiin menneenä viikonloppuna Kauhavalla kauniissa talvisessa pakkaskelissä.

Joonas Lindroos starttasi kilpailuun lähtönumerolla 11 vieressään uusi kartanlukija Marko Koponen. Pimeiden kisojen ajamattomuus näkyi otteissa kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. -Ajan aivan liian pienellä vaihteella, ei ole vielä aivan luottoa ajaa pimeään, nyt pitää ruveta ryhdistäytymään, kertoili Joonas ensimmäisessä huollossa. Aikaa viimeisestä nuotittomasta kisasta onkin jo melkein vuosi.

Ryhdistäytymistä alkoi tapahtua huollon jälkeen ja ajat rupesivat paranemaan. Joonas haki kuitenkin vielä pari pätkää tuntumaa, mutta tauon jälkeisellä pitkällä viidennellä erikoiskokeella Joonas oli vain 0,1 sekunnin päässä pohjista. Aikahukkaa tuli useita sekunteja, kun Joonas joutui ajamaan edellä lähteneen perässä, eikä päässyt heti ohitse.

Viimeisellä EK:lla pimeydenkin laskeuduttua Pohjanmaalle pojat jo varmistelivat maaliin pääsyn ollen seitsemänsiä.

Lopputuloksissa Joonas oli neljäs 6,9 sekuntia voittajalle, Kalle Pinomäelle jääneenä. Matkana ero tarkoittaa 78,89 kilometrisessä kisassa 194 metriä.

Seuraavaksi pimeän kisan oppia haetaan Tommi Mäkisen Talvirallista 5. helmikuuta.

Edellinen tiedote
Lindroos Racingin kausikooste 2004
Seuraava tiedote
Joonaksen luokkavoitto valui siirtymälle

Vuosittaiset tiedotteet