Lindroos Racingin kausikooste 2004

Minna Opiskelee

Minnan kartanlukija vaihtui heti alkuvuodesta, kun Sirkka Rautiaiselle aukeni tilaisuus päästä N-ryhmän MM-kilpailuihin Jani Paasosen kartturiksi. Minnan viereen istui jo aikaisemminkin Minnalle kartturoinut Sari Kontro-Silvennoinen, mutta tämä tapahtui vasta Mikkelin SM-rallissa, joten kauden avannut Arctic Lapland Rally ja Lapuan SM ralli jäivät väliin.

Kaudella 2004 Minna ei ilmoittautunut ajamaan SM-pisteistä, koska oli epäselvää, löytyykö uutta kartanlukijaa. Toinen syy oli, että Minna aloitti opiskelut liikenneopettajaksi ja se vei niin paljon aikaa ja mehuja, että oli paras keskittyä opiskeluun.

Minna ajoi kauden aikana vain Rantapirttisprintin (naisten luokan voitto) ja rallin yleisen SM-luokan kilpailuista Mikkelin SM-rallin (n-ryhmän 7.), Abloy Itärallin (keskeytys) ja Tampereen Exide rallin (n-ryhmän 6.).

Ensi kauden Minna jättää tällä tietoa ajamatta, vaikka mikään ei tietysti ole ehdotonta. Minna jatkaa vielä opiskeluaan ja samaan aikaan pitkiksi venyvät työpäivät vievät voimat niin, että viikonloput on jätettävä lepäämiselle.

Joonas pokkasi SM-pronssia

Joonas ajoi yhdessä kartturinsa Mika Mannisen kanssa ensimmäisen kerran kokonaisen yleisen SM-sarjan. Sarjaan he saivat käyttöönsä päätukijaltaan oman Honda Civicin ajaen vain muutaman kilpailun tiimin omalla Civicillä. Kauteen kuului myös osallistuminen ensimmäiseen MM-ralliin nelivetoisella ison N-ryhmän Mitsubishilla.

Kausi alkoi nuorten SM-sarjan kilpailulla Peurungassa, josta heltisi neljäs sija. Seuraavana päivänä myös Joonas osallistui Rantapirttisprinttiin samalla autolla, kuin Minnakin. Tuloksena yleiskilpailun kuudes sija ja luokkavoitto.

Yleisen SM-sarjan tulokset, jotka johdattivat Joonaksen ja kartturi Mika Mannisen pronssiin olivat seuraavat:

Arctic Lapland rally

Ralli ajettiin kahtena eri kilpailuna ja molemmilta päiviltä jaettiin erilliset SM-pisteet. Joonas ajoi ensimmäisenä päivänä toiseksi saaden 10 pistettä ja toisena päivänä viidenneksi, josta irtosi 5 pistettä.

Kymenlaaksonralli

Nuorten SM-osakilpailu. Keskeytys erikoiskokeella viisi, kun auto liukui risteyksessä pitkäksi ja paikalla olleiden kahden katsojan avustuksella autoa ei saatu takaisin tielle.

Lapuan SM-ralli

Maaliin pienen n-ryhmän toisena, josta 12 pistettä. Joonas ja Mika siirtyivät ryhmässä SM-johtoon.

Mikkelin SM-ralli

Pienessä n-ryhmässä Joonas oli lopputuloksissa viides kuitaten kuusi pistettä. Johtoasema säilyi.

Abloy Itäralli

Keskeytys vetoakselin katkeamisen takia. SM-pisteissä Joonas tipahti kolmanneksi.

SM-Exide ralli

Tässäkin kisassa tuli keskeytys, kun auto kaatui erikoiskokeella kolme.

Neste Rally

Joonaksen ensimmäinen MM-ralli. Rikkinäinen rengas rikkoi öljynsuodattimen jalan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja öljyjen tultua ulos, kilpailu keskeytyi.

SM-Uusikaupunkiralli

Pienen n-ryhmän kuudes tila, jolla pistepussi karttui viidellä pisteellä.

SM-Valvoline Ralli

Kaksipäiväisestä kisasta tuli kolmas sija. Kilpailusta tuli korotetut pisteet ja kolmannella tilalla niitä sai 16. Kauden yhteispisteet 54 merkitsivät Joonakselle ja Mikalle pronssijuhlia.

Joonaksen ensi kaudesta ei ole tällä hetkellä vielä varmistunut muuta, kuin nuorten SM-sarjan kilpailuiden ajaminen.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos ajoi SM-pronssille
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos käynnisti kauden neljännellä tilalla

Vuosittaiset tiedotteet