Joonas Lindroosilla käsi maailman ovenkahvassa

Joonaksella on nyt erinomainen mahdollisuus saada ovi auki maailmalle ralliautoilussa. Hänet on valittu edustamaan Suomea 30.7. Neste Rallin yhteydessä ajettavaan Pirelli Star Driver karsintakilpailuun.

Suomen kilpailuun osallistuu Joonaksen lisäksi kuljettajia Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta, Iso-Britanniasta sekä Irlannista. Karsintakilpailun tulokseen ei vaikuta pelkästään ajetun erikoiskokeen aika, vaan suorituksen kokonaisuus ratkaisee, jota tuomarit seuraavat. Lisäksi arvosteltaviin kohteisiin kuuluu haastattelu ja esiintymistaito.

Karsinnasta kaksi parasta matkustavat 26.-27.9. Itävaltaan finaalikilpailuun. Tästä finaalista jälleen kaksi parhaiten selvinnyttä saavat mahdollisuuden osallistua kuuteen MM-ralliin Pirellin kustantamana vuonna 2010.

Pirelli Star Driver kilpailu on kansainvälisen autoliiton, FIA:n, järjestämä ja Pirellin sponsoroima ohjelma, jolla haetaan alle 27-vuotiaita menestyneitä kansallisia kuljettajia eri maanosista. Ohjelmalla tuodaan kuljettajille mahdollisuus edetä kansainvälisesti ralliurallaan.

Nyt Joonaksen pitäisi saada heinäkuun lopussa Jyväskylässä käännettyä sitä ovenkahvaa sen verran, että saa ovea raolleen Itävaltaan. Toivottavasti hän sen tekee ja saa vielä Itävallassa ängettyä ajokengän siihen pieneen ovenrakoon.

Ennakkotunnelmia Joensuusta

Tällä hetkellä Joonas on kartturinsa Jouni Lampisen kanssa Joensuussa valmistautumassa huomenna ajettavaan Abloy SM-Itäralliin. Reitti on kierretty nyt kahdesti ja Jouni työstää vielä viimeisiä korjauksia ja puhtaaksikirjoitusta päivällä tehtyihin nuotteihin. Pari starttaa SM2 luokassa 9 pisteen johtoasemassa ja lähtee hakemaan jälleen luokkansa voittoa.

Tiet Joensuussa ovat vauhdikkaita ja niillä on hienoja ylityksiä, kertoo Joonas. Keväisestä plussakelistä johtuen tiet ovat jonkin verran pehmenneet ja joissakin paikoissa on jo nyt soraa näkyvissä. Tarkasti on siis ajettava ja pyrittävä menemään uraa pitkin.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos voitti jälleen
Seuraava tiedote
Joonas joutui keskeyttämään tekniikkamurheisiin

Vuosittaiset tiedotteet