Joonas Lindroos Ukissa kuudenneksi

Neste Rallin SM-kilpailujen välissä nelivetoisella ajettuaan Joonas palasi taas takaisin kaksivetoiseen kalustoon.

Alla ei nyt kuitenkaan ollut tuttu musta Honda. Joonas nimittäin päästi tallista ulos tiimin oman auton, kun Minna ei osallistunut ralliin Uudessakaupungissa. Auto on Eurooppa-versio ja antaa muunmuassa tehossa hyvitystä noin 20 hevosvoimaa kanssakilpailijoiden Japani-versiolle. Tästä syystä koko kilpailun ajan tappiota tuli noin sekunti kilometrillä. Joonas ihmetteleekin sisarensa Minnan menestystä ja ajoja viiden joukkoon autolla, jonka hän huomasi tehottomaksi jo heti ensimmäisen erikoiskokeen lähtöviivalta irrottuaan.

Ensimmäinen erikoiskoe, reilut 16 kilometrinen Sannainen alkoi ilman ongelmia ja Joonas ajoi kuudenneksi. Samoin toinen EK meni muuten mukavasti, mutta aikahukka lisääntyi ja nyt Joonas ja kartturi Mika Manninen olivat reilun 21 sekunnin päässä kärjestä.

Erikoiskokeella neljä, Puotilassa, vanteisiin kerääntyi niin paljon hiekkaa, että se aiheutti valtavaa täristystä. -Mikalla meinasi nuottikirja pudota alvariinsa lattialle ja jos olisi tekohampaat, olisi maaliin tultu hampaattomana, valaisee Joonas EK:n ongelmista. Erikoiskoe viitonen meni suhteellisen ongelmitta, mutta aikahukka oli edelleen vaivana. Kuutosella, joka oli sama pätkä kuin EK4, oli jälleen sama ”tärinätauti” ja lisäksi vääntyi toinen etutolppa. Sijoitus oli tässä vaiheessa n-ryhmän kuudes.

Erikoiskokeella seitsemän autoon tuli uusi vaiva, jonka seurauksena kuljettajilla esiintyi ”huonokuuloisuutta”: Pakoputken takaosa irtosi ja äänet kaikuivat takapuskurista niin kovina auton sisälle, että Mika sai huutaa nuottia minkä pystyi ja siltikään Joonas ei meinannut kuulla. -Kuljettajien korvissa ei ollut siis mitään vikaa, vaan liian kovissa ohjaamoäänissä.

Viimeinen erikoiskoe jätti rallista hyvän mielen täysin ongelmattomana. Tappiota n-ryhmän kärkeenkään ei tullut lisää ja lopputuloksissa Joonas Lindroos ja Mika Manninen olivat ryhmän kuudensia minuutti 20,4 sekuntia kärjen takana.

Joonas Lindroos on nyt ennen viimeistä SM-osakilpailua pisteissä viidentenä 38 pisteellä. Sarjaa johtaa Juho Hänninen 65,5 pisteellä. Kauden viimeinen SM-kilpailu korotettuine pisteineen ajetaan noin kuukauden kuluttua Riihimäen ja Hyvinkään ympäristössä.

Edellinen tiedote
Joonaksen matka päättyi kaatoon Exide rallissa
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos ajoi SM-pronssille

Vuosittaiset tiedotteet