Joonaksella jälleen onnistunut kilpailu

Kahdessa edellisessä rallin SM osakilpailussa tekniikkaongelmiin keskeyttämään joutunut Joonas Lindroos voitti luokkansa Pirelli rallissa. Tampereella perjantaina ja lauantaina ajettu ralli oli kauden viimeinen osakilpailu. SM4-luokan toiseksi ajanut Marko Mänty jäi voittajasta 52,5 sekuntia.

Ennen rallia SM-tilanne oli sellainen, että Lindroosin ja hänen kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen olisi pitänyt voittaa ja pistejohtaja Ville Hautamäki ei olisi saanut saada yhtään pistettä, jotta Lindroosista olisi tullut Suomenmestari. Vaikka Hautamäki perui osallistumisensa, ei Joonaksen voitto kuitenkaan vielä varmistanut mestaruutta. Sarjasäännöissä on tulkinnanvaraisuutta sen suhteen, puolitetaanko pisteet, kun luokkaan osallistui kymmenen autokuntaa. Mikäli pisteet jaetaan puolitettuina, olisi Lindroos ja Kilpeläinen SM hopeamitalisteja. Normaaleilla viimeisessä osakilpailussa jaettavilla 1,5-kertaisilla pisteillä Lindroos olisi seitsenkertainen Suomenmestari.

– Hienosti meni koko kisa. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia tai tilanteita, kertoo Joonas ja kartturi Kilpeläinen jatkaa, että lauantaina aamupäivällä ajettiin kunnolla rallia ja iltapäivällä ajettiin vähän tarkkaillen.

Edellinen tiedote
Tekniikkaongelmat keskeyttivät Lindroosin rallin
Seuraava tiedote
Lindroos avasi SM pistetilinsä Mikkelissä

Vuosittaiset tiedotteet