Voimansiirto lopetti Joonaksen mestaruusjahdin

Joonaksen ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen loistavasti alkanut kauden viimeinen SM-ralli Hyvinkäällä keskeytyi voimansiirron vikaan. Joonaksella oli vielä mahdollisuus jopa pienen n-ryhmän SM-kultaan. Kulta tosin olisi edellyttänyt voittajalta Matti Rantaselta jo pientä ajan haaskausta, mutta ehjällä ajolla olisi ollut edes hopeasija tyrkyllä. Suomenmestaruushaaveet vaihtuivat kuitenkin tosiasioiden edessä neljänteen tilaan.

Kaksipäiväisen rallin ensimmäisenä päivänä Joonas ajoi kuudelle ensimmäiselle erikoiskokeelle ryhmäpohjat. EK:lla 7 tapahtui rengasrikko ja Joonas joutui ajamaan pari viimeistä kilometriä tyhjällä renkaalla. Tämä hidasti matkantekoa 10-15 sekunnin verran, jolloin aika oli kolmanneksi nopein. Erikoiskokeella 9 oli pari likitilannetta ja auto meinasi karata, mutta Joonas pystyi kuitenkin hallitsemaan ne. Yötauolle siirryttäessä, yhdeksän erikoiskokeen jälkeen, Joonas oli 57,8 sekunnin johtoasemassa.

Sunnuntaina ei autokunta Lindroos-Lampinen päässytkään enää kuin kaksi erikoiskoetta, jonka jälkeen tekniikka sanoi heidän kilpailulleen viimeisen sanansa. ”Autosta meni ensin lukko, jonka jälkeen rikkoutuneen lukon palaset hajottivat lopulta myös vaihteiston”, kertoo Joonas ja jatkaa: Autosta kuului käännöksissä jo ensimmäisen päivän lopussa ääniä, mutta loppuun asti oli pakko yrittää. Me auton ulkopuolella olleet voimme vain kuvitella sitä tunnetta, joka Joonaksella ja Jounilla oli hienon ja jännittävän kisan keskeydyttyä. Joonaksen ajo oli ehjää ja itsevarmaa. Hänen ei tarvinnut ajaa edes isolla riskillä ja siitä huolimatta johtoasema pysyi alusta alkaen.

Näin on saatu Joonaksen ralliuran neljäs kausi päätökseen neljännellä sijalla ja 46 pisteellä.

 

Lindroos Racing kiittää yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan kuluneesta kaudesta!

Edellinen tiedote
Minna naisten mestariksi rallissa
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos aloitti johtajana

Vuosittaiset tiedotteet