Takavetoinenkin taittuu Joonaksen käsissä

lindroos taittaa bemarin risteykseen

Joonas Lindroos osallistui viime lauantaina Nokialla järjestettyyn Autoglym ralliin BMW M3:lla. Hänen ensimmäinen takavetoisella ajettu ralli kuitenkin keskeytyi neljännellä erikoiskokeella tukivarren väännyttyä.

utoglym rallissa oli kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joista eri luokat ajoivat eri määrän ek:ta. Historic-luokat ajoivat kuusi ensimmäistä, FIA luokitelluilla nykyisillä ralliautoilla ajettiin kaikki kymmenen ja muissa luokissa ek:t 4-10. Tosin, viimeinen erikoiskoe peruutettiin.

tukivarsi vaantynyt
Vääntynyt tukivarsi Kuva: Aatu Palomäki

Lindroosin neljännen erikoiskokeen (EK7) päätti oikealle kääntyneen nypyn alamäessä ollut kivi. Paikassa oli ammuttu kalliota sisäkaarteesta ja tiehen oli jäänyt kuoppa ja heti kuopan takareunasta nousi useita senttejä korkea terävä kivi. Tämä kivi rikkoi renkaita, vanteita ja tukivarsia monelta muultakin autokunnalta. Muutama sata metriä eteenpäin rupesi olemaan jo ruuhkaa, kun paikkaan parkkeerasi ”vammautuneita” autoja.

Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana Joonas ehti kuitenkin näyttää, että myös tehokas takavetoinen tottelee hänen ranteitaaan: Omassa luokassaan pohja-ajat kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Lindroos ja hänen kartturinsa Pasi Kilpeläinen ajoivat Autoglym rallin testikilpailuna Nesta Rallin yhteydessä järjestettävälle kansalliselle Vetomies -kilpailulle, johon he osallistuvat. Perinteisesti myös monet Neste Ralliin osallistuvat, esimerkiksi tehdastallit, ovat ajaneet Autoglymin testimielessä. -Sen verran ehdin saada kisatuntumaa Bemariin, että tosi tyytyväinen olen siihen. Vetää kyllä hienosti joka vaihteella. Nyt vain auto kuntoon ja kolmen viikon päästä hyvillä mielin Vetomiehiin, kertoo Joonas.

Edellinen tiedote
Lindroosin kisa loppui lyhyeen Seinäjoella
Seuraava tiedote
Tekniikka katkaisi Joonaksen huippuvauhdin Vetomiehissä

Vuosittaiset tiedotteet