Lindroosin kisa loppui lyhyeen Seinäjoella

seinajoki lindroos keskeytys p

Rallin SM3-luokkaa johtava Joonas Lindroos ja kartturi Pasi Kilpeläinen joutuivat keskeyttämään Pohjanmaarallin, ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Syynä keskeytykseen oli ensimmäisellä erikoiskokeella tapahtunut kaato, jossa auto vaurioitui sen verran pahasti, ettei jatkaminen lauantaina enää olisi ollut mahdollista.

-En oikein itsekään tiedä, mitä siinä tapahtui. Linja vain meni vähän oikealle ja siinä sattui olemaan reunassa kivi, joka sitten kaatoi auton alas rinteestä. Ilman kiveä auton olisi saanut vielä vedettyä takaisin tielle. Harmittaahan tuo, olisi ollut enää vajaa 50 metriä ja yksi mutka maaliin, kertoo Joonas

Leipä miehen tiellä pitää sanotaan, sen verran on kuitenkin Joonas leipää syönyt, että tämä voidaan lukea tilastokaadoksi. Kaikkiaan kaatumatautia on ollut 16 vuoden uran aikana kuudessa kilpailussa: 2004 Exide rallissa, 2006 ja 2007 Mikkelissä, 2010 Neste Rallissa, 2016 Enset-rallissa ja nyt Seinäjoella.

Lindroosin keskeytys kiristää pistetilannetta SM3-luokassa. Tämän kirjoitushetkellä kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen tilanne olisi seuraava: Lindroosilla edelleen 75 pistettä, toisena olisi Sami Pajari 62 pisteellä. Mikäli Pajari ajaa lauantaina SM3-luokan voittoon, on hän tasapisteissä Lindroosin kanssa.

Seuraava rallin SM-osakilpailu ajetaan Laitilassa 30.-31.8.

Edellinen tiedote
Joonas voitti SM3-luokan Riihimäki-Rallissa
Seuraava tiedote
Takavetoinenkin taittuu Joonaksen käsissä

Vuosittaiset tiedotteet