Lindroosit usealla autokunnalla Jämsä Rallissa

Joonas ajoi ylivoimaiseen voittoon lauantaina kotiseudulla ajetussa Jämsä Rallissa.

Toiseksi ajanut Mikko Kauppinen jäi 1.31,9 minuuttia. Kartanlukijana Joonaksella oli Ville Hautamäki, joka on tunnetumpi ratin takaa SM-sarjan edellisiltä kausilta ja ollut Joonaksen kilpakumppani. Tänä vuonna Hautamäki jätti SM-sarjan ja halusi kuitenkin olla sen verran rallissa mukana, että lähti kartturiksi. -Kyllä hauskaa on, ei tästä voi muuta kuin nauttia ja vielä kun meno on osaavan kuskin hallussa, niin kyllä tämä on aivan mahtavaa, kertoi Ville innoissaan huoltotauolla. Joonaksen mukaan ei ole aivan ongelmitta sujunut: EK3:lla auto pätki. Joku sähkövika siellä ilmeisesti on, välillä veto loppui kuin olisi sammuttanut sähköt, mutta saman tien veto kuitenkin palautui. Viimeisillä erikoiskokeilla renkaat rupesivat loppumaan ja alkoi käydä liukkaaksi, kertoi Joonas myös kilpailun jälkeen.

Toisena autokuntana Lindroos Racingista kilpailuun osallistui Minna autonaan Honda Civic. Kartanlukijana hänellä toimi Ville Lehtonen, jolle ralli oli elämänsä ensimmäinen. Kokemuksestaan Ville oli varsin positiivisesti yllättynyt: Oli hieno kokemus ja erikoiskokeet olivat hienoja. Kyllä meinaan vieläkin kartturiksi lähteä ja ties vaikka joskus oikein lähtisi ajamaan. Minna ja Ville lähtivät nautiskelemaan kilpaa ajelusta, eivätkä ottaneet mitään menestyspaineita. Ainoana tavoitteena heillä oli maaliin pääsy ehjällä autolla. Viimeiset kolme erikoiskoetta menivät Minnan mukaan vähän sähläämisen puolelle: Kypäräpuhelimet eivät toimineet kunnolla. Niin ikään Minnalla oli lopussa pito-ongelmia: Kahdella viimeisellä erikoiskokeella tuntui olevan mahdottoman liukasta ja kun katsoin renkaita, niin eihän eturenkaissa ollut enää yhtään nastaa jäljellä. Tuloksissa Minna oli yleiskilpailun 31. jääden voittaja veljelleen 4.28,2 minuuttia.

Harvakseltaan kilpaileva aiemmin Lindroosin huoltoa edustanut Petri Pousi ajoi toisen rallinsa. Hänelle kartturiksi istahti Mikko Kankaanpää. Vähäisestä kilpailukokemuksesta huolimatta meno oli varsin tyydyttävää. Erikoiskoeajat olivat B-junioreissa noin 20 parhaan joukossa ja viimeisen erikoiskokeen tulos oli B-junnujen neljänneksi paras vain vajaat 16 sekuntia kärkeen. -Kyllä tuo ihan omasta mielestäni hyvin meni, kun päästiin ehjänä maaliin. Laina-autolla kuitenkin on ajettava varovasti, ettei riko sitä. Olihan siellä silti jonkinlaista ohjelmaa vähän joka pätkällä, mutta kolme viimeistä erikoiskoetta meni jo tosi hyvin, kun oli tottunut autoon ja renkaisiin, kertoi Petri kokemuksistaan. Lopputuloksissa Petri ja Mikko olivat B-junioreiden 15.

Senioreita tiimistä edusti Laajan kilpailukokemuksen kartuttanut kilpaillut Harras Lindroos. Hänen kilpailunsa keskeytyi kuitenkin erikoiskokeella kolme, penkkaan töksäytykseen.

Edellinen tiedote
Joonas voitti Rovaniemellä kaksivetoiset
Seuraava tiedote
Voit seurata Joonasta livenä kartalla Mikkelin SM-rallissa

Vuosittaiset tiedotteet