Lindroosin toinen mestaruusvuosi

Taas on rallivuosi ajettu loppuun. Joonas Lindroosille ja Jouni Lampiselle kausi toi toisen peräkkäisen suomenmestaruuden pienessä n-ryhmässä. Tässä vielä lyhyet kertaukset kauden kilpailuihin.

12.1.2008 Vanajanlinnaralli

Hämeenlinnassa ajettu Vanajanlinnaralli oli lumettoman talven takia piikkipyörillä ajettava sorakisa. Joonaksen ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen tarkoituksena oli saada ajokilometrejä ennen ensimmäistä SM-rallia. Flunssa häiritsi Joonasta jo nuotituksessa eikä olo helpottanut kilpailupäivänäkään. Kilpailusta tuloksena oli pienen n-ryhmän voitto.

25.1.-26.1.2008 Arctic Lapland rally

Rallin SM sarjan ensimmäinen kilpailu, Arctic Lapland Rally toi Joonakselle ja Jouni Lampiselle pienen n-ryhmän voiton minuutin ja 11,9 sekunnin marginaalilla. Ralli ajettiin kaksipäiväisenä kisana, josta jaettiin korotetut pisteet. Aiemmin kisassa on jaettu pisteet molemmilta ajopäiviltä erikseen, kuten kahdesta eri kilpailusta. Joonas palasi Lapista kotiin ryhmäjohtajana jo kolmatta kertaa peräkkäin.

2.2.2008 Jämsä ralli

Lähes koko tiimin henkilöstö osallistui Jämsä ralliin joko kartturina tai kuljettajana. Yleisessä luokassa reitille lähtivät Joonas, Minna sekä Harras Lindroos. Historic luokassa starttasi Jouni kartturinaan sisarusten nuorin, Hanna. B-junioreita edusti tiimin huoltomies Petri Pousi kartturinaan Jouko Koivisto. Hanna Lindroosille ja Petri Pousille ralli oli ensimmäinen, johon he koskaan ovat osallistuneet.

Joonas joutui keskeyttämään yleisen luokan kärjestä erikoiskokeella neljä vetoakselin katkettua. Minna siirtyi luokan kärkeen ja voitti ollen yleisten yleiskilpailun 21. Jouni ja Hanna Lindroos ajoivat historiikeissa luokkavoiton, ollen toisia historiikkien yleiskilpailussa.

Pousi ajoi ensimmäisessä rallissaan erinomaisesti isolla lähtönumerolla sijoittuen luokassaan kolmanneksi. B-junioreiden yleiskilpailussa sijoitus oli 18.

16.2.2008 Peurunkaralli

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen vahvistivat Arctic Lapland Rallyssa saavutettua SM-johtoasemaansa voittamalla ryhmänsä.

Rengasvalinnat ja virheetön ajo tuotti viidet pätkäpohjat seitsemästä erikoiskokeesta. Tässä vaiheessa, kahden ajetun osakilpailun jälkeen, Joonas ja Jouni johtivat pientä n-ryhmää 7 pisteen erolla toisena olevaan Ville Hautamäkeen

9.3.2008 Tahko-Spa ralli

Hyvin alkanut ralli meni pieleen neljännellä erikoiskokeella nelosvaihteen lopetettua toimintansa. Viidennellä erikoiskokeella auto lipesi penkkaan ja nostoväen puutteessa aikaa kului yli 8 minuuttia. Joonas ja Jouni ajoivat erikoiskokeen maaliin ja keskeyttivät sen jälkeen, koska pisteille ei ollut enää mitään asiaa ja viallinen vaihdelaatikko olisi mahdollisesti rikkonut tekniikkaa lisää.

SM ryhmäjohto säilyi keskeytyksestä huolimatta, mutta kaventui kahteen pisteeseen.

14.6.2008 Keravan SM ralli

Kesäkauden avauskilpailu meni pilalle rengasrikon takia ja keltaiset johtajan ovinumerot vaihtuivat valkoisiksi. Kilpailun selkeä tavoite oli säilyttää johtoasema ja tietenkin parantaa sitä, mutta toisella erikoiskokeella meni rengas. 30 kilometristä pätkää oli ajettavana vielä noin 20 kilometriä, joten pojat päättivät vaihtaa renkaan pätkällä. Aikatappiota tuli yli 2 minuuttia, jota ei saanut ajettua enää kiinni lyhyillä erikoiskokeilla.

Tuloksena kisasta oli ryhmän 9. sija ja SM sijoitus putosi kolmanneksi.

12.7.2008 SM O.K. Autoralli

Joonas ja Jouni kiristivät SM taistelua voitettuaan ryhmänsä O.K. Autorallin Kouvolassa. Sateisesta ja raskaasta kelistä huolimatta pari ajoi viidet erikoiskoepohjat kahdeksasta mahdollisesta. Erikoiskokeella 6 oli mahdollisuus taas keskeytykseen, kun jarrulevy halkesi. Huoltoa ei enää ollut ja jarrutuksissa rikkinäinen levy hakkasi jarrupoljinta ja rattia. Mitään vakavampaa ei tilanteesta seurannut ja autokunta näki maalin ryhmästään ensimmäisenä.

30.8.2008 SM Uusikaupunkiralli

Täysin ongelmitta mennyt ralli tuotti jälleen ryhmävoiton. SM sarjan tilanne pienessä n-ryhmässä kiristyi niin tiukaksi, että Joonas ja Jouni Lampinen johtivat toisena olevaa Ville Hautamäkeä yhdellä vaivaisella pisteellä. Tämä merkitsi sitä, että jommankumman voittaessa viimeisessä SM osakilpailussa, voitto tuo myös mestaruuden.

20.9.2008 SM Vaakunaralli

Kauden viimeisestä osakilpailusta kehkeytyi jännitysnäytelmä vailla vertaa. kisaan lähtiessä pelissä oli mestaruus ja eroa oli yksi piste. Kolmannella erikoiskokeella näytti siltä, että Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen vievät voiton ja mestaruuden lähes varmasti, kun Ville Hautamäki joutui keskeyttämään tekniikkaongelmiin. Samalla tuntui, että kisasta katosi jännitys. Jännitys kohosi uudelleen EK:lla 6, kun Civicistä meni rengas. Pojat vaihtoivat renkaan erikoiskokeella ja menettivät johtoaseman pudoten viidenneksi lähes puolentoista minuutin päähän kärjestä. SM tilanteen kannalta Joonas ja Jouni olivat kuitenkin neljäntenä.

Ennen viimeistä erikoiskoetta olleella välitankkauspisteellä havaittiin kuitenkin nestevuoto, jota ei voitu enää korjata. Onni oli puolella ja nestehukkaa ei tullut niin paljoa, että kone olisi ylikuumennut ja hajonnut. Lopuksi oli ajettavana vielä pitkä siirtymä, jolla vähän väliä piti tankata vettä koneeseen. Joonas ja Jouni Lampinen pääsivät kilpailun maaliin saaden neljänneksi korkeimmat pisteet.

Lindroos Racing kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja hengessä mukana olleita tukijoitaan, joiden avulla mestaruus tänäkin vuonna oli mahdollista.

Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2009.

Lindroos Racing

Edellinen tiedote
Joonas Lindroosista jälleen rallin suomenmestari
Seuraava tiedote
Lindroosille luokkavoitto ”Tunturista”

Vuosittaiset tiedotteet