Lindroosille luokkavoitto ”Tunturista”

Joonas Lindroos ja Hänen kartanlukijansa Jouni Lampinen karauttivat heti luokassaan karkuun (kärkeen). Tuttuun tapaan rallin SM kauden aloitti Rovaniemellä ajettu kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally.

Ensimmäisenä päivänä, perjantaina, oli ajettavana kuusi erikoiskoetta yhteensä reilut 104 kilometriä. Joonas kaasutteli Jounin kartturoidessa pohjat kaikille ”metsäerikoiskokeille”. Ainoastaan päivän viimeiselle lyhyelle Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeelle he löysäsivät tahtia ja olivat erikoiskokeen viidensiä.

Lindroosin kilpailun alussa ilmeni pieni riskin paikka, kun toinen takarengas vuosi ilmaa pikkuhiljaa. Renkaat vaihdettiin huollossa ja huollon tutkittua vuotavaa rengasta tarkemmin, löytyi siihen uponnut pitkä poraruuvi.

Yötauolle siirryttäessä Joonas ja Jouni johtivat luokkaansa 30,6 sekunnilla.

Lauantai käynnistyi samaan tahtiin, mitä oli totuttu ajamaan jo perjantaina. Erikoiskoekilometrejä oli ajettavana noin 127. Pohja-aikoja ropisi pätkä toisensa jälkeen. Jälleen yleisöerikoiskokeella Mäntyvaarassa Joonas ja Jouni ottivat hieman rauhallisemmin. Viimeisellä EK:lla renkaat alkoivat olla aivan loppu ja niistä puutui yli puolet nastoista. Ajaminen oli liukastelua ja lähinnä selviytymistaistelua. Siitä huolimatta viimeinenkin EK:n pohja-aika kirjattiin Joonakselle ja Jounille.

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen ottivat siis ensimmäisestä osakilpailusta kultaa 4 minuutin 10 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Anssi Tawastiin. Arcticista jaettiin korotetut pisteet ja voittajalle niitä kertyi 24.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä helmikuun 21. päivänä.

Rallin SM luokat

Tälle kaudelle rallin SM sarjan autojen luokkajako muuttui aikaisemmasta. Nykyään suomenmestaruudesta ajetaan kahdessa luokassa: Luokka 1 (nelivetoiset autot) ja Luokka 2 (kaksivetoiset autot).

Luokka 1 Pohjautuu aikaisempaan isoon N-ryhmään. Autot ovat yli 2-litraisia 4-vetoautoja sekä Super 2000 säännöt täyttäviä autoja
Luokka 2 Perustana ovat aikaisemmin tutuksi tulleet pienen n-ryhmän autot. Ne ovat 2-vetoisia alle 2-litraisia sekä lisäksi samaan luokkaan kuuluvat FIA R2, FIA R3 ja FIN R alle 2000 cm3 luokitellut autot
Edellinen tiedote
Lindroosin toinen mestaruusvuosi
Seuraava tiedote
Joonaksen Mikkelin epäonnen taika murtui

Vuosittaiset tiedotteet