Lindroosin Enset SM-ralli kaatui kuudennelle erikoiskokeelle

IMG 0733p

Lauantaina Huittisissa ja Sastamalassa ajettu Enset SM-ralli loppui Joonas Lindroosin osalta kaatoon erikoiskokeelle kuusi. Jämsäläinen ehti ajaa kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa erikoiskoetta lähdöstä hieman vajaat neljä kilometriä.

Paikassa oli oikealle kääntyvä pieni nypyn ylitys, joka kevensi sen verran, että auto valui vasemmalle ojaan. Kuljettaja piti vedon ja vauhdin päällä ja auto nousi ojasta pois, mutta se kaatui kuitenkin ja liukui katollaan tietä pitkin noin 20 metriä. Paikalla ei ollut katsojia ja lisäksi auton vauriot olivat sellaiset, ettei jatkaminen olisi ollut mahdollista.

Ajettavista yhdeksästä erikoiskokeesta ensimmäiset viisi menivät Joonaksella ja Pasilla SM4-luokan kärjessä lukuun ottamatta ensimmäistä erikoiskoetta. Ensimmäiselle pätkälle Marko Mänty kellotti 0,6 sekunnin pohja-ajan Joonaksen ajaessa toiseksi. EK2:lle Lindroos ajoi 1,2 sekunnin pohjat ja kun Mänty keskeytti, takaa nousi toiseksi Jesse Turunen 9,4 sekunnin päähän. Kahdelle seuraavalle Turunen ajoi pohjat, mutta ne eivät aivan riittäneet nostamaan häntä kärkeen. Sitten EK5:lle Joonas ajoi 7,2 sekuntia nopeammin kuin toiseksi ajanut Esa Ruotsalainen. Tämä kasvatti eron toisena olevaan Turuseen jo 14,7 sekunniksi.

Suomenmestaruuspisteiden osalta Lindroosin keskeytys pudottaa hänet 43 pisteellä SM4-luokassa kolmannelle sijalle. Kärjessä on Jesse Turunen 87,5 pisteellä ja toisena olevan Esa Ruotsalaisen saldo on 58,5. Joonas Lindroosin seitsemäs mestaruus vaatisi voitot molemmista jäljellä olevista ralleista, mutta se yksistään ei välttämättä vielä takaa sitä, mikäli edellä olevat Turunen ja Ruotsalainen sijoittuvat myös hyvin.

Seuraavaksi SM rallia ajetaan Turussa 19. ja 20. elokuuta.

Edellinen tiedote
Lindroos nousi toiseksi rallin SM-sarjassa
Seuraava tiedote
Joonakselta jää Turun osakilpailu ajamatta

Vuosittaiset tiedotteet