Lindroos nousi toiseksi rallin SM-sarjassa

Joonas Lindroos ajoi toiseksi SM4 luokassa kaksipäiväisessä Nilsiän Tahko SM-Rallissa. Luokkaa johtaneen Esa Ruotsalaisen keskeytettyä lauantaina, Joonas nousi ajamansa toisen sijan myötä myös sarjapisteissä toiseksi. Luokan voittanut Jesse Turunen nousi niin ikään pisteissä kärkeen.

Perjantaina ajettiin lumisateisessa säässä illan pimennyttyä kaksi erikoiskoetta. Esa Ruotsalainen ajoi vahvasti ja oli yötauolle tultaessa kärjessä 12,1 sekuntia edellä toisena ollutta Lindroosia.

Lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Ruotsalainen keskeytti ja Joonas nousi kärkeen. Tässä vaiheessa Lindroos ei ajanut aivan täysipainoisesti ja erikoiskokeelle neljä ja viisi pohjat ajoi Jesse Turunen. Huoltotauolta lähtiessä Lindroos ja kartturi Kilpeläinen olivat vielä kärjessä, mutta kahdella jäljellä olevalla erikoiskokeella Joonas jäi tasaisesti Turuselle. Viimeisellä EK:lla Turunen meni 14,8 sekunnilla ohi Joonaksesta ja Pasista.

-Keli ei ollut oikein hyvä tuolle kakkos lähtöpaikalle, kun auringon sulattama lumi oli pöperöllä. Ei ollut minkäänlaista pitoa ja auto vain suti. Epäilyttää kyllä, olisiko lukossakin jotain häikkää, kertoo Joonas maalissa ja jatkaa: Muuten kisa meni hyvin ja tiet olivat hienoja.

Pistetilanne on sellainen, että kärjessä olevalla Jesse Turusella on 40,5 pistettä ja Joonas on hänestä kolme pistettä jäljessä.

Rallin SM-sarjan talvikausi on nyt ajettu ja seuraavaksi Suomenmestaruuspisteistä kilpaillaan Huittisten seudulla 10.-11. kesäkuuta.

Edellinen tiedote
Lindroos Racing JMK-Rallissa
Seuraava tiedote
Lindroosin Enset SM-ralli kaatui kuudennelle erikoiskokeelle

Vuosittaiset tiedotteet