Lindroos seitsenkertainen rallin Suomenmestari

lakecityrally2017 ek2

Jämsän Joonas Lindroos ajoi yhdessä kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa SM4-luokan voittoon Tampereen Lake City Rallissa. Kilpailuun lähdettäessä he johtivat luokkaansa 11 pisteellä ja voitto toi heille rallin Suomenmestaruuden 21,5 pisteen erolla.

Kartanlukija Pasi Kilpeläiselle Suomenmestaruus oli neljäs, joista yhden hän on kartturoinut Marko Männylle. Joonaksen ja Pasin edellisestä mestaruudesta ehti kulua neljä vuotta.

Kauden kulkua tarkasteltaessa tulokset ovat suorastaan mielenkiintoisen yksitoikkoista luettavaa: kaksi keskeytystä talven osakilpailuissa katkaisevat pelkkien voittojen putken. Keskeytykset johtuivat teknisistä syistä.

Lake City Rallissa ajettiin perjantaina kolme erikoiskoetta ja loput seitsemän lauantaina. Lindroosin kilpailu lähti käyntiin 0,4 sekunnin pohja-ajalla Ideaparkin parkkialueella ajetulla ensimmäisellä erikoiskokeella. Illan pimennyttyä toisella pätkällä sijoitus oli seitsemäs. Etenemistä hidasti paikoin todella sankka sumu ja edessä pyörähtänyt kanssakilpailija. Myös lisävalot näyttivät liian ylös. Yötauolle mentäessä Lindroos-Kilpeläinen olivat SM4-luokassa sijalla viisi. Eroa kärkeen oli 27,4 sekuntia.

Lauantain valjettua, rupesi myös tulokset valkenemaan. Heti aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle ajettujen pohjien voimalla Joonas nousi sijalle kolme. Ongelmitta kilpailijapari paukutteli pohjat myös muille päivän erikoiskokeille lukuunottamatta viimeistä. Eroa toiseksi ajaneeseen Esa Ruotsalaiseen oli 29 sekuntia Esan ollessa myös SM hopeamitalisti.

Edellinen tiedote
Lindroos siirtyi SM4-luokan johtoon
Seuraava tiedote
Lindroos Racingin kausikooste 2017

Vuosittaiset tiedotteet