Lindroos Racingin kausikooste 2017

jouluntoivotus

Näin vuoden lopussa, ennen uuden rallikauden alkua on hyvä vilkaista sen verran taustapeiliin, että mitä tämän vuoden aikana tapahtui. Tässä koostettuna Lindroos Racingin kausi 2017.

 

Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 26.-28.1.

SM-kauden avaava ”Tunturiralli” oli Joonakselle 11. perättäinen. Kymmenen edellistä hän on ajanut maaliin. Nyt ongelmat alkoivat heti ensimmäisellä erikoiskokeella, kun iso rytky aiheutti öljypohjaan vuodon. Kakkosen jälkeen olleessa huollossa öljypohja saatiin kuntoon, mutta huollosta lähdön jälkeen oli kuitenkin keskeytettävä moottorista kuuluneiden epämääräisten äänten takia.

SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli 17.-18.2.

Kolme viikkoa edellisestä rallista oli vuorossa Mikkeli. Kartturi Pasi Kilpeläisen tykittäessä nuottia kypäräpuhelimeen, latasi Joonas yhdeksästä erikoiskokeesta pohjat seitsemälle. SM4 luokan voitto tuli minuutin ja 16,4 sekunnin marginaalilla ja Lindroos-Kilpeläinen avasivat pistetilinsä ollen neljännellä sijalla.

Tahko SM-Ralli, Nilsiä 11.3.

Jälleen kului kolme viikkoa ja oltiin kilpailemassa Nilsiän Tahkolla. Kisa keskeytyi, kun ensimmäisen EK:n lopussa katkesi vetoakseli. Nilkutetun kakkosen jälkeen oli huolto. Vetoakselin pää oli katkennut vaihdelaatikkoon niin syvälle, ettei katkennutta päätä saatu sieltä ajoissa pois ja huoltoaika ylittyi. SM-pisteissä sijoitus putosi viidenneksi.

Riihimäki-ralli, Riihimäki 20.5.

Kesäkausi avattiin Riihimäellä. Täältä alkoi loppukauden voittoputki. Joonaksen sanojen mukaan ajotauko näkyi suorituksessa, mutta joka tapauksessa neljälle pätkälle pohjat ja voittomarginaalia 19,6 sekuntia. Voitto nosti kilpailijaparin sarjassa kolmanneksi.

SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola 10.6.

Sarja jatkui Kouvolassa. Ralliin mahtui monta keskeytysmahdollisuutta, mutta nyt oli parempi tuuri onneksi mukana. Toisella EK:lla olleesta hypystä auto lähti odottamattoman rajuun loikkaan ja pudotessaan tuulilasi rikkoutui. Pari pätkää myöhemmin nypyn ylitys meni väärällä linjalla ja auto hyppäsi vasemmalle ojaan sillä seurauksella, että tukivarsi katkesi vanne hajosi. Rengas pysyi kuitenkin ehjänä. Kun nämä saatiin huollossa kuntoon, niin EK7:lla temppuili vaihteisto. Lindroos-Kilpeläinen nousivat SM kakkosiksi.

Mänttä 200-ajo, Vilppula 26.8.

Pitkän SM-ajotauon välissä oli hyvä ajaa yksi kilpailu treenin takia etenkin, kun se vielä oli lähellä. Täältäkin kotiintuomisina voitto.

SM Oili Jalonen Ralli, Uusikaupunki 9.9.

Vakka-Suomen kääntyilevillä teillä keli oli sateinen. Pito oli kuitenkin kärjessä hyvä, koska tien pinta ei vielä rikkoutunut. Johdossa olleella Esa Ruotsalaisella oli teknisiä ongelmia. Näiden ja muuten hyvin sujuneen ajon myötä Joonas ja Pasi voittivat ja nousivat SM-johtoon.

Lake City Rally, Tampere 29.-30.9.

Kauden viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä tilanne oli jännittävä. Mikäli Esa Ruotsalainen voittaisi rallin, pitäisi Joonaksen ja Pasin ajaa toiseksi, jotta he pitäisivät mestaruuspaikan kärjessä.

Perjantaina toisella EK:lla kiusasi voimakas sumu, mutta muuten kisassa ei ollut ongelmia ja voitto tuli 29 sekunnin marginaalilla. Tämä siivitti Joonaksen seitsemänteen Suomenmestaruuteen ja Pasi Kilpeläisen karttureiden neljänteen mestaruuteen, joista kolme on tullut Joonaksen kanssa. Lindroosin edellinen mestaruus tuli neljä vuotta sitten.

Tuleva kausi 2018

Lindroos jatkaa tutulla Hondalla Kilpeläinen kartturinaan. Tässä vaiheessa ei ole vielä lyöty kauden lopullisia suunnitelmia lukkoon. Joka tapauksessa Lindroos jättää Arctic Lapland Rallyn ajamatta ja osallistuu vasta Mikkelin Vaakuna-Ralliin. Maaliskuun alun kanssa punnitaan vielä kumpaanko tiimi osallistuu: Joensuun Itäralliin tai samaan aikaan kotiseudulla Jämsässä ajettavaan F-Rallisarjan JMK-Ralliin. Kesäkaudella on tarkoitus ajaa Kouvolassa ja/tai Seinäjoella. Suunnitelmissa on myös ajaa Neste Rallin yhteydessä oleva Vetomies-kisa. Kalenteri tulee päivittymään nettisivuilla sitä mukaa, kun suunnitelmat vahvistuvat.

Edellinen tiedote
Lindroos seitsenkertainen rallin Suomenmestari
Seuraava tiedote
Joonas keskeytti JMK rallissa

Vuosittaiset tiedotteet