Joonas näytti vauhtiaan

Joonas Lindroos aloitti vauhdikkaasti kauden toisen nuorten SM-rallin, Kymenlaaksorallin. Heti ensimmäiselle erikoiskokeelle Joonas kaasutteli neljän sekunnin pohjat. Toisella pätkällä ero toisena ajavaan Kalle Keskiseen oli kasvanut jo 24,9 sekuntiin. Samaa menoa Joonas jatkoi kolmannen ja neljännenkin erikoiskokeen, ollen neljännen jälkeen edelleen kilpailun kärjessä 33,4 sekunnin erolla.

Mutta sitten se tapahtui: Viidenneltä EK:lta ei enää Joonakselle kellotettu aikaa, vaan sieltä tuotiin huonoja tuliaisia: keskeytysilmoitus täytettynä.

Joonas ajoi kilpailun alun jäärenkailla ja päivän mittaan lämmin sää sulatti tien pehmeäksi lumisohjomössöksi, jossa sitten ei enää jäärengas niin hyvin pitänytkään. Viitosella oli pitkän suoran päässä nyppylä, jonka takana risteys vasemmalle. Jarrutus paikkaan aloitettiin normaalisti, mutta auto vain meni renkaat suhisten risteyksestä suoraan auton mitan verran hankeen. ”Auton olisi voinut kokeilla kääntää käsijarrulla tien suuntaan, mutta se olisi saattanut penkkaan osuessaan kaatua, joten oli parempi vain antaa mennä suoraan ulos.” Kertoo Joonas. Paikalla ei ollut kuin pari katsojaa, joten niillä apuvoimilla ei autoa takaisin tielle saanut. Joonas jatkaa vielä: ”Harmittaa kyllä kovasti, kun alku lasketeltiin niin hienosti ja suhteellisen helposti kärjessä”.

Ensi viikonloppuna Joonaksen kilpailukalenterissa on taas vuorossa yleisen luokan SM-osakilpailu Lapualla, josta vakaa aikomus on kartuttaa lisää pisteitä.

Edellinen tiedote
Lindroos Racingin kausi 2003
Seuraava tiedote
Minnan kartturi vaihtuu

Vuosittaiset tiedotteet