Lindroos Racingin kausi 2003

Kausi 2003 ajettiin pienessä n-ryhmässä Honda Civic type-R:llä, joka valmistui noin vuosi sitten. Sirkka Rautiainen kartturoi toisen kauden Minnalle ja yhteistyö onkin jo täysin saumatonta, vaikka oli se sitä jo viimevuonnakin ja niinpä on selvää, että Sirkka jatkaa tätä hommaa myös ensi kaudella. Autona tulee edelleen olemaan hyväksi havaittu Civic.

Vaikka tiimi toimi erinomaisesti, ei pisteitä saatu kerättyä siitä huolimatta niin paljon kun olisi haluttu. Ne eivät todellakaan ole ilmaisia. Kauden aikana ajettiin yhdeksän kilpailua, joista kaksi oli nuorten ja naisten SM-osakilpailuja ja loput yleisen luokan SM-kilpailuja.

Yhdeksästä kolme ajettiin maaliin ja yksi piti jättää kokonaan väliin. Keskeytyksiä kertyi viisi, joista jollain tavalla omaan ajovirheeseen luettavia keskeytyksiä ei ole kuin kolme. Yksi tekniikan aiheuttama keskeytys ja yksi on törkeästi katsojien aiheuttama.

Minna Lindroos ja Sirkka Rautiainen ajoivat itselleen kuusi SM-pistettä pienessä n-ryhmässä. Pisteet oikeuttavat sijaan 16.

Seuraavassa lyhyt kooste kauden kilpailuista aikajärjestyksessä.

Arctic Lapland Rally (Tunturiralli) 24.-25.1.

Pistetili aukesi kuudella pisteellä heti kauden ensimmäisessä SM-kilpailussa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ilmeni vaihteistossa ongelmia nelosen puuttuessa kokonaan. Huolto teki hartiavoimin töitä ja vaihteisto saatiin toimimaan. Toisena päivänä Minna ajoi pohjat kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Osuuspankki SM Ralli, Lapua 21.-22.2.

Ajo oli tasaisen vauhdikasta ja olisi riittänyt hyvään sijoitukseen. Neljännellä erikoiskokeella auto pyörähti sen verran, että nokka putosi ojaan. Nostamisessa meni paljon aikaa ja kilpailu katsottiin parhaaksi keskeyttää, koska pistesijat olivat saavuttamattoman kaukana.

SM Vaakuna Ralli, Mikkeli 14.-15.3.

Tavoitteena oli ajaa ehjä ja varma kilpailu ilman suuria paineita. Keli kilpailussa oli renkaita ja varsinkin nastoja syövä, koska siellä täällä oli aurinko sulattanut soran näkyviin. Sijoitus nousi kilpailun kuluessa ja lopputuloksena luokan 15. sija.

Nuorten ja Naisten SM-sarja

Minna ilmoittautui myös nuorten ja naisten SM-sarjaan ajaen kaksi talviosakilpailua. Sarjaan ilmoittautumisen tarkoituksena oli hankkia lisää kilpailukokemusta Hondalla.

Expert-Mäntsälä Ralli 11.1.

Vauhti yllätti Minnan ja kartturinsa Sirkan. Erittäin sakea lumipyry vei näkyvyyden kokonaan valkoiseksi ja pitkän suoran päässä kurvi yllätti. Kahden järjestysmiehen kanssa tytöt saivat nostettua auton tielle, mutta erikoiskokeen maksimiaika ylittyi ja kisa oli sillä selvä.

Hankiralli 8.2.

Vauhti näytti riittävän palkintopallille asti, mutta EK3:lla tapahtui muutaman sekunnin vienyt ulosajo. Erikoiskoe nelosella Minna ja Sirkka ajoivat toiseksi nopeimman ajan, 0,2 sekuntia pohjista. Vitonen koitui kohtaloksi ja aikaisempina vuosina huomiolla merkitty ysikymppiristeys vei kauas hankeen ja aikaa tuhraantui niin kauan, ettei kannattanut jatkaa. Samassa risteyksessä moni muukin ajoi ulos, joista yksi johti vakavampaan loukkaantumiseen.

SM Abloy-Itäralli, Joensuu 6-7.6

Kilpailu eteni varmasti ja virheettömästi vaativilla Joensuun teillä. Kaikki toimi saumattomasti ja sijoitus oli 7. Loppukatsastuksessa auto ja tulos kuitenkin hylättiin, kun auton katalysaattori oli sulanut kisan tiimellyksessä.

SM Exide Ralli, Tampere 11-12.7

Minna ei päässyt ajamaan ralliin ollenkaan, koska viikkoa ennen kilpailua Joonas osallistui tiimin omalla autolla Kyläseppäralliin, jossa tapahtui ulosajo. Autoa ei ehditty saada kuntoon ajoissa, joten väliinjättäminen oli tosiasia.

SM Uusikaupunki-ralli 12-13.9

Molemmat sisarukset ajoivat historiansa aikana ensimmäisen kerran samassa kilpailussa. Minnan ja Sirkan autosta rikkoutui kakkosvaihde toisella erikoiskokeella, mutta siitä huolimatta vauhti oli hurjaa ja Minna jäi veljelleen vain 3,3 sekuntia. Kilpailu kypsyi koko ajan ja EK3:lla Minna ajoi kuudenneksi nopeimman ajan. Viitosella jo kolmanneksi nopeimmin. Kuutosella katsojat olivat nostaneet tielle ison kiven, johon auto osui ja vaurioitui varsin pahasti ja tulossa olevat SM-pisteet jäivät haaveeksi. Kiveen osuessa olisi ollut mahdollisuus jopa henkilövahinkoihin, mutta onneksi niiltä säästyttiin.

Valvoline Ralli, Riihimäki 3-4.10

Ajo ja nuotti toimi ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja nopeus riitti kuudenteen sijaan. Toisella pätkällä tytöt ajoivat luokkansa toiseksi nopeimmin. Kolmannella tulivat tekniikkamurheet riesaksi ja juuri ennen oikealle taittuvaa mutkaa jarrupoljin oli ”tunnoton”. Minna sai kuin saikin auton kääntymään, mutta takapyörä osui penkkaan ja tukivarsi vääntyi. Vika osoittautui oletettua suuremmaksi ja huolto teki minkä pystyi, mutta siitä huolimatta myöhästymistä tuli niin paljon, että oli pakko keskeyttää.

Katsaus Joonas Lindroosin kauteen

Kauden alussa Joonas ajoi mahdollisimman paljon sprinttejä hankkiakseen ajokokemusta. Yhdestätoista kilpailusta hän voitti seitsemän oli toinen neljästi.

Toukokuussa täytettyään 18 vuotta, Joonas ajoi ensimmäisen rallikilpailunsa, nuorten ja naisten SM-osakilpailun Kouvolassa. Kilpailuun ei ollut kovia tavoitteita, mutta paras EK sijoitus oli 6 ja lopputuloksissa 16.

Kesällä sprinttien ajaminen jatkui ja junioreissa tuli kaksi voittoa ja yksi kakkossija.

Joonaksen uudeksi tukijaksi tuli Timo Hulkkonen ja hän osallistui sprinttiin Leppävirralla nelivetoisella N+ vireisellä Mitsubishilla. Tuloksena oli junioreiden voitto neljän sekunnin marginaalilla.

Nousu junioreista yleiseen luokkaan tapahtui tavoitteellisesti ja Joonas osallistui yleisen luokan SM-ralliin, Exide-ralliin Hulkkosen omistamalla Civicillä ajaen n-ryhmän viidenneksi.
-Hieno suoritus ensimmäisessä nuottikilpailussa.

Uudenkaupungin ja Riihimäen SM-ralleissa kisa piti jättää kesken tekniikan petettyä.

Molemmat sisarukset ajavat ensi vuonna yleisen SM-sarjan kilpailut pienessä n-ryhmässä. Joonas ajaa Hulkkosen omistamalla Civicillä ja Minna omalla. Ainakin Joonaksella on myös tarkoituksena ajaa muutama nuorten ja naistenkin osakilpailu.

Kausi 2004 aloitetaankin jo 3.1. Hotelli-Jämsä rallilla, jossa ajaa Lindroosin miespuoliset: Joonas, Jouni ja Harras, naisten toimiessa huollossa.

Lämmin kiitos kuluneesta kaudesta 2003 yhteistyökumppaneille ja tukijoille.

Hyvää ja rauhallista joulua ja onnellista uuttavuotta.

Toivottaa,
Lindroos Racing Team

Edellinen tiedote
Tekniikka oli eri mieltä maaliinpääsystä
Seuraava tiedote
Joonas näytti vauhtiaan

Vuosittaiset tiedotteet