Joonas Lindroos vaihtoi luokkaa

Rallin SM sarjan kaksi edellistä kautta Tommi Mäkinen Racingin Subarulla ajanut Joonas palasi nelivetoisesta kaksivetoisen rattiin. Kaudella 2012 Joonas käskee 1600 kuutioista SM3 luokkaan kuuluvaa Citroen C2R2:a. Nuottien lukemista jatkaa edelleen Pasi Kilpeläinen.

Viimevuoden SM1 luokan hopeamitalistista pikkuluokkaan siirtyminen totta kai tuntuu pieneltä takapakilta, mutta jos aikoo jotain ajaa, niin on tehtävä myös kompromisseja. -Taloudellisen paketin kasaaminen tuntuu olevan vuosi vuodelta vaikeampaa. Nyt oli se tilanne, että nelivetoisella koko kauden ajamiseen ei riitä raha. Yksittäisten osakilpailujen ajamisessa silloin tällöin ei ole mitään mieltä, valottaa Joonas päätöksen taustoja ja jatkaa: Honda Civic on edelleen SM2 luokassa kilpailukykyinen auto, mutta Citikka tuntuu pienestä koneestaan ja tehostaan huolimatta enemmän ralliautomaiselta.

Molemmat etuvetoluokat, SM2 ja SM3, ajavat yhdessä kaksivetoisten Suomenmestaruudesta. Tässä suhteessa 1,6 litrainen SM3 luokkaan kuuluva auto on altavastaaja enintään kaksilitraisia SM2 luokan autoja vastaan. Tavoitteekseen Joonas asettaa olevansa kauden lopussa nopein SM3 luokkalainen ja jättävänsä taakseen myös jotain SM2 kuljettajia.

Kauden ensimmäinen osakilpailu ei tänä vuonna olekaan Arctic Lapland Rally Rovaniemellä, vaan Riihimäellä tulevana lauantaina ajettava Riihimäki-Ralli.

Edellinen tiedote
Rengasrikko vei Minnan mestaruuden
Seuraava tiedote
Lindroos ajoi luokkavoittoon

Vuosittaiset tiedotteet